Avrupa futbolunda transfer rekoru

Avrupa futbolunda transfer rekoru

Avrupa futbolunda transfer dönemi sona ererken, kıtanın önde gelen dört liginde toplam 3 milyar dolar transfer harcaması yapıldı.

Transfere en çok para ödeyen 1,33 milyar dolarla İngiltere Premier Ligi olurken, Türkiye'de Süperlig'de yaklaşık 95 milyon dolar harcandı.

Premier Lig'in ardından en çok para harcanan ikinci lig 619 milyon dolarla İtalyan Seria A olurken, İspanyol La Liga'da 611 milyon dolar, Alman Bundesliga'da ise 443 milyon dolar harcandı.

Transfere kim ne harcadı?

3 milyar $

Avrupa'nın önde gelen 4 liginde transfere harcanan toplam para

* $1.33bn Premier Lig, İngiltere 

* $619m Serie A, İtalya (Fotoğraftaki Kondogbia'nın 52 milyon dolarlık transferi dahil)

* $611m La Liga, İspanya

* $443m Bundesliga, Almanya (Deloitte, AP)

Türkiye'deki transfer harcamasının 48 milyon doları Robin Van Persie ve Nani gibi dünya futbolunun önde gelen isimlerini kadrosuna katan Fenarbahçe'nin hesabına yazıldı.

Muhasebe şirketi Deloitte'ın verilerine göre İngiltere Premier Ligi'nde son bir yılda transfere harcanan para tarihte ilk kez 1 milyar sterlin (1,53 milyar ABD doları) sınırını aştı.

Premier Lig'de yaz transferlerine harcanan para da geçen yılki rekordan yüzde 4 daha fazla oldu ve 1,33 milyar dolara ulaştı.

Manchester City De Bruyne ve Sterling trasferleriyle bu yaz iki kez kulüp rekorunu kırdı ve bir transfer döneminde en çok para harcayan kulüp unvanını aldı.

City bu yaz transfere yaklaşık 245 milyon dolar harcarken ezeli rakipleri Manchester United 230 milyon dolarda kaldı.

Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edecek beş İngiliz takımı Manchester City, Manchester United, Chelsea ve Arsenal'in toplam transfer masrafıysa 535 milyon dolar oldu.

Premier Lig dışındaki en pahalı tranferse Inter'in Monacolu Geoffrey Kondogbia için ödediği 52 milyon dolardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.