Av Olmaktan Kurtuldu

Av Olmaktan Kurtuldu

Bingöl’de avlanmak için kırsala çıkan bir vatandaş, kar ve tipiden dolayı kayboldu. Gece saatlerinde 3 kilometrelik alanda arama çalışması yapan UMKE ve AFAD ekipleri, avcıyı bilinci kapalı ve donmak üzereyken buldu.

Alınan bilgiye göre, Emrullah Kuyuldar (28) bir grupla avcıyla birlikte merkez Ilıcalar beldesi, Dallıtepe kırsalına çıktı. Bir süre sonra gruptan ayrılan Kuyuldar, havanın kararması ve tipinin etkisiyle kayboldu. Avcı arkadaşlarına ulaşamayan Kuyuldar, 112 Acil Servis’i arayarak, kırsalda kaybolduğunu ve donmak üzere olduğunu bildirdi. İhbar üzerine hazırlanan Ulusal Medikal Kurtarma Ekipleri, (UMKE) İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleriyle birlikte kurtarma operasyonu düzenledi.

JANDARMA DESTEK VERDİ

Ambulansla birlikte Ilıcalar beldesine varan ekipler, Ilıcalar Jandarma Karakol Komutanlığı ve köylülerin de desteğiyle kurtarma operasyonuna başladı.

Yolu olmayan ve kar kalınlığının bir metreyi bulduğu kırsala tırmanan ekipler, 3 kilometrelik alanda 2 saat boyunca arama yaptı. Kuyuldar, iki saat süren arama kurtarma çalışmalarının sonunca dere yatağında bilinci kapalı ve donmak üzereyken bulundu. Vakumlu sedye üzerine alınan Kuyuldar, 3 kilometre boyunca taşınarak, ambulansa alındı. Bingöl Devlet Hastanesi’ne ulaştırılan Kuyuldar, tedavi altına alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.