Atatürk Havalimanı’nda bombalı saldırı: 36 kişi hayatını kaybetti

Atatürk Havalimanı’nda bombalı saldırı: 36 kişi hayatını kaybetti

İstanbul’da Atatürk Havalimanı’nda art arda 3 patlama meydana geldi. Başbakan Binali Yıldırım 36 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nin girişinde üç ayrı patlama meydana geldi. 

Patlamanın ardından İstanbul Valisi Vasip Şahip, yaptığı açıklamada 28 kişinin yaşamını yitirdiği, 60 kişinin ise yaralandığını açıklamıştı. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise yaptığı açıklamada sayının daha da arttığını söyledi. Bozdağ, "Şu ana kadar elde edilen bilgilere göre, bana en son ulaşan rakama göre, 31 civarında ölü var. Bunların kimlikleri henüz tespit edilmiş değil. Yaralı sayısı da 147 olarak bana intikal etti" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım ise 36 kişinin yaşamını yitirdiğini açıkladı. Yıldırım, “Şu ana kadar tespit edilen vefat sayısı 36 artı 3 canlı bomba. Yaralılarımız var. Yaralılarımızın bir çoğu hafif yaralı ama çok az sayıda durumu biraz daha ciddi olan yaralılarımız da mevcuttur. Tedavileri büyük titizlikle sürdürülmektedir." dedi.

THY UÇUŞLARI DURDURDU

THY, Atatürk Havalimanı'nda yaşanan saldırının ardından yazılı açıklama yaparak, Atatürk Havalimanı'ndan yapacağı tüm uçuşları saat 17.00'ye kadar durdurduğunu bildirdi.

i-1-20160628233101.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.