Atalay'ın görevlerini kim yürütecek?

Atalay'ın görevlerini kim yürütecek?

İktidar partisi AKP Sözcüsü Hüseyin Çelik, yeni hükümet kabinesini değerlendirirken, Beşir Atalay'ın görevlerini Yalçın Akdoğan'ın yürüteceği sinyalini verdi.

NTV'ye konuşan Hüseyin Çelik, "Beşir (Atalay) hocamız da neredeyse hiç değişmeden bakanlık yapan arkadaşlarımızdan bir tanesiydi. Bundan sonra da biz Beşir hocanın ilim bilgisinden, malum siyasete girerken ANAP'ın başındaydı, vatandaşın nabzının nasıl tutulacağını bilen, insanların sinir uçlarına nasıl dokunulur bunu çok iyi bilen, onun tecrübelerinden partinin en üst düzeyinden yararlanacağını düşünüyorum" dedi.

"Tabi iki Başbakan Yardımcısı, iki değerli arkadaşımız geldi, Akdoğan ve Kurtulmuş" diyen Çelik, "Sayın Başbakan görev dağılımını yaparken neyi takdir eder bilemem, Beşir Atalay'ın yürüttüğü görevleri Yalçın Akdoğan yürütecek gibi görünüyor" şeklinde konuştu.

Akdoğan'ın Kürt meselesinin arka planını bilen biri olduğunu savunan Çelik,  şöyle dedi: "Yalçın Akdoğan bir akademisyen aynı zamanda. Kürt meselesinin arka planını bilen arkadaşlardan birisi. Çözüm sürecinde de Yalçın bey meselenin ortasında olan arkadaşlarımızdan bir tanesidir. Beşir Atalay, Yalçın Akdoğan, Efkan Ala, Sadullah bey, Bekir bey, MİT Müsteşarı vesaire, bir heyet tarafından hep yürütüldü. Ben Yalçın beyin meseleye vakıf olduğuna inanıyorum. Ciddi bir müktesebata sahip olduğuna inanıyorum."

Yalçın Akdoğan, Erdoğan'ın danışmanlığını yaparken çözüm sürecine ilişkin olumsuz görüşleri nedeniyle yoğun tepki topladı. Akdoğan, binlerce insanın keyfi ve absürt gerekçelerle cezaevlerine doldurulmasını da açık bir şekilde savunuyordu.

Çelik MİT Müsteşarı Hakan Fidan için ise şunları söyledi: "Hep Hakan beyin adı geçiyordu, sayın Hakan Fidan da MİT Müsteşarı olarak çok önemli görevler üstlenmiş bir arkadaşımızdır. Bu sonuçlanıncaya kadar Hakan Fidan'ın orada kalması takdir edildi."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.