Asuri heyetinden belediyeye ziyaret

Asuri heyetinden belediyeye ziyaret

Doğu Asuri Kilisesi Metropoliti Gewargis Sliwa, HDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve beraberindeki heyet Hakkari Belediyesini ziyaret etti.

YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ- Hakkari’de bir dizi ziyaretlerde bulunmak ve kenttin çeşitli tarihi yerlerini gezmek amacı ile şehir merkezine gelen Doğu Asuri Kilisesi Lideri Metropoliti Gewargis Sliwa, Süryani asıllı HDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve beraberindeki heyet Hakkari Belediyesini ziyaret ederek, Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi ile makamında görüştü.

Eş Başkanlar ile görüşen Metropolit Gewargis Sliwa, HDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve beraberindeki heyet, Eş Başkanlar Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçiden kentin siyasi ve ekonomik durumu, kentteki çalışmalar ve kentin tarihi yerleri hakkında bilgi aldı.

Burada konuşan; Doğu Asurş Kilisesi Metropoliti Gewargis Sliwa , “Öncelikle ana vatanımda olduğumdan dolayı çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Ne yazık ki tarihi mirasımızın birçoğu tahrip edilerek yıkılmış durumda. Bunlar onarılıp restorasyondan geçirildikten sonra başta Amerika ve Avustralya olmak üzere, bütün Avrupa ve insanlarının buraları görmek için Hakkari’ye geleceklerdir. Bu hem Hakkari için büyük bir şans hem de insanların kendi ana vatanlarıyla yüzleşmesi için bir imkan olacaktır. Yalnızca Asuri, Süryani halkı değil dünyada bu tür tarihle ilgilenen diğer Hristiyan halklarda, inanıyorum ki aynı zamanda kenti bir turizm merkezi haline getirecektir” dedi.

Daha sonra söz alan Hakkari Belediyesi Eş Başkanı Dilek Hatipoğlu; Metropolit Gewargis Sliwa, HDP Mardin Milletvekili Erol Dora ve beraberindeki heyetin Hakkari’ye yaptığı ziyaretin çok anlamlı bir ziyeret olduğunu söyledi.

Hakkari’nin tarih boyunca bir çok mezhep ve millete ev sahipliği yaptığını ifade eden Hatiopoğlu, Hakkari’nin özel bir kent olduğunu belirterek, “Hakkari Dünya açısından önemli bir konuma sahiptir. Hakkari’nin her yeri tarihi miraslarla doludur. Tabi bunların bir çocuğu son yüz yıllarda yaşanan büyük savaşların etkisi ile tahrip olmuş. Halkımız bunlara sahip çıkma anlamında üstüne düşeni yapmak istese de devlet şimdiye kadar Hakkari’de gözle görülür bir restore yapmamış ve buralara sahip çıkmamıştır” diye konuştu.

Metropolit Gewargis Sliwa Hakkari Belediyesi Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu ve Nurullah Çiftçi’ye Asuri Kültürünün sembolü figürlerinin bulunduğu bir plaket takdim etti.

1-725.jpg

2-445.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.