ASP'den engelli ailelerine seminer

ASP'den engelli ailelerine seminer

Aile ve Sosyal Politikalar (ASP) Hakkari İl Müdürlüğü engelli ailelerine “Evde bakım hizmeti uygulama eğitimi” konulu bir seminer verdi.

YÜKSEKOVA HABER

HAKKARİ - Hakkari Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü “Evde Bakım Hizmeti Uygulama Eğitimi, Engel Grupları ve Doğru İletişim” konularında bir seminer düzenlendi. 

ASP il Müdürlüğü konferans salonunda verilen seminere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbaki Aydın, Hakkari Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Harun Aşan ve ASP İl Müdürlüğü yetkilileri ve çok sayıda engelli yakını katıldı. 

Burada kısa bir açıklama yapan ASP İl Müdürü Abdulbaki Aydın, insanın, doğuştan, bir kaza veya hastalık sonucu felçli, işitme, görme veya ortopedik engelli olabileceğine vurgu yaparak, her insanın bir engelli adayı olabileceğini söyledi.


Seminerde Hakkari Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Harun Aşan; Ağız ve Diş Sağlığı hakkında bilgi verirken, ASP İl Müdürlüğünde Psikolog Lezgin Yürekli de Engel grupları ve bu gruplarla etkili iletişim nasıl sağlanır ve engellileri anlama ve sakıinleştirme yöntemleri konusunda bir sunum yaptı. 

ASP İl Müdürlüğünde görevli Hemşire Sevim Arık Kaya ise Evde bakım uygulamaları hakkında bilgi verdi. ASP hemşiresi Sevim Arık Kaya evde bakım uygulamaları ve Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Harun Aşan ise diş sağlığı hakkında bilgiler verdi.
2.20140107164725.jpg
1.20140107164713.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum