Asker çocuğu vicdani retçi oldu

Asker çocuğu vicdani retçi oldu

Asker çocuğu rahip, vicdani retçi oldu.

ANTALYA - Türkiye ’de ilk kez bir Hristiyan din adamı vicdani reddini açıkladı. Askeri birliğine teslim olması gereken Antalya Protestan Kilisesi Rahibi Kerem Koç, askerliğe karşı olmadığını fakat inançları gereği, orduya katılmayacağı ilan etti. Emekli astsubay çocuğu olduğunu belirten Rahip Koç, “Sivil hizmet olanağı tanınması halinde ‘vatani hizmetimi’ yerine getirebilirim” dedi.

Hristiyanlar açısından iki arada bir derede olduğunu ifade eden Koç, Silahlı Kuvvetlerdeki militarist anlayışa da itirazları olduğunu belirterek, "Ben aslında ordunun olması gerektiğini düşünüyorum. ‘Her Türk asker doğar’ gibi kahramanlık öyküleriyle doldurulmuş bir gelenekle büyütülüyoruz. Ülkemiz yüzlerce yıldır savaş içerisinde ve bunun sürdürülmesi isteniyor. Bunu vicdanen kabul edemiyorum" dedi.

"Marjinal hareket"

Koç’un vicdani reddi, Türkiyeli protestanları da şaşırttı. Kurtuluş Kiliseleri Derneği Başkanı Pastör İhsan Özbek, Protestan inancında vicdani reddin olmadığını savunarak, Koç’un davranışı için "Marjinal bir hareket. Dünyada da pek görülmez" diye konuştu. Radikal

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum