Asgari ücrete yüzde 40 devlet desteği

Asgari ücrete yüzde 40 devlet desteği

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun bugün saat 15.00’te toplanacağını açıkladı. 

Hak-İş’e yaptığı ziyarette konuşan Bakan Soylu, sadece 2016 yılı için geçerli olmak üzere asgari ücret artışından kaynaklanan maliyetin yüzde 40'ının hükümet tarafından karşılanması için düzenleme yapılacağını bildirdi.

Soylu, "Başbakanımızla yapmış olduğumuz görüşmeler çerçevesinde bu konudaki yapılan değerlendirmelerde bu yükün yani 1000 TL'lik bugün 1005 TL asgari ücretin 1300 TL'ye net olarak çıkmasıyla brütteki farklılaşmadan gerek giydirilmiş maliyet farklılaşmadan yüzde 40'lık kısmın devletimiz tarafından karşılanması hususu dün akşam itibariyle TBMM'ye 5510 sayılı sosyal sigortalar ve genel sağlık sigortasını içeren kanunun içinde geçici madde değişikliği ile önerildi. Asgari ücrette eğer yüzde 30'luk bir artış olmasaydı, 2016'da konuşacağımız rakam memur maaş zammı baz alınacaksa 1.100 TL'ye denk gelirdi. Bunda herhangi bir desteğimiz söz konusu değildi. Bir yük paylaşımını konuştuk. 1.100 ila 1.300 arası artışta ne kadar alınır. 274 TL'ye denk gelmektedir. Biz bu 274 TL'nin 110 TL'sini her çalışan asgari ücretli için düzenliyoruz" dedi.

Soylu, ayrıca brüt asgari ücretten geri adımın söz konusu olmadığını da sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.