Artvin’de 1 ay boyunca eylem yasağı

Artvin’de 1 ay boyunca eylem yasağı

Rize İdare Mahkemesi’nde yarın görülecek Cerattepe ÇED iptal davası öncesinde Artvin Valiliği, OHAL Kanunu’na dayanarak aldığı karar ile miting, yürüyüş ve oturma eylemi gibi etkinlikleri 1 ay boyunca yasakladı.

Artvin Cerattepe’de maden arama çalışmalarına karşı Rize İdare Mahkemesi’nde görülecek Cerattepe ÇED iptal davası öncesinde Artvin Valiliği il genelinde yapılacak miting, yürüyüş ve oturma eylemi gibi etkinlikleri bir ay boyunca yasakladı.

Valilik dava öncesinde aldığı kararı internet sitesine koyarken, açıklamada yasağın gerekçesi şöyle savunuldu:

“Artvin ili genelinde; 2935 sayılı Olağanüstü Hal Kanununun 11/m maddesi, 2911 sayılı kanunun 17 maddesi, 5442 sayılı kanunun 11. Maddesi hükmü uyarınca İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğünün 14/09/2016 tarihli ve 6291 sayılı yazısı gereği alınan karar doğrultusunda, mevcut huzur ortamının devamı, kamu düzeninin bozulmaması ile vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunması amacıyla; her türlü yürüyüş, basın açıklaması, toplantı, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, afiş, pankart, bildiri vb. türündeki tüm etkinlikler, bu etkinlikler öncesi, sırası ve sonrasında oluşabilecek şiddet hareketleri gerekçesi ile 19.09.2016-19.10.2016 tarihleri arasında yasaklanmıştır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.