Artuklu'da alternatif yol açılıyor

Artuklu'da alternatif yol açılıyor

Artuklu ilçesinde Nur ve 13 Mart mahalleleri arasındaki ulaşım sorunu alternatif yol çalışması ile çözüme kavuşuyor.

Mardin’in Artuklu ilçe merkezinde trafiği rahatlatmak adına yol açma çalışmalarını sürdüren Artuklu Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Nur ve 13 Mart mahallelerini birbirine bağlayacak olan yolun açılma çalışmalarına başladı. Daha önce Eski Devlet Hastanesi’nce bahçe olarak kullanılan alanda yeni bir alternatif yol için çalışmalarını sürdüren belediye ekipleri, genişliği 15 metre ve uzunluğu yaklaşık 1000 metre olan alternatif bir yol açma çalışmalarını sürdürüyor. Yapılacak olan yeni yol ile 13 Mart Mahallesi’nden direk anayola çıkmadan alternatif yolu kullanarak hem hastaneye hem de üniversiteye gitme imkanı sağlanıyor. Vali Ozan Caddesi’ndeki trafiği rahatlatacak olan yeni yol, bağlantı yolu olarak kullanılabilecek.

Yol açma çalışmalarını yerinde inceleyen Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan, yapılan yol hakkında bilgi aldı. Alternatif yol hakkında konuşan Bozan, amaçlarının sadece yolu düzelmek olmadığını ifade ederek, “Eski hastane bahçesinden başlayıp, yeni hastane önünden Türk Telekom’a kadar giden yolu ulaşıma açıyoruz. Şu anda bulunduğumuz yol açıldıktan sonra yolda gerekli düzenlemeleri yapacağız. Çalışmalarımız adım adım devam ediyor. Kentimize güzel hizmetler geliyor, açılan yollar ile mahallelerimiz birbirine bağlanıyor, ana caddedeki trafiği rahatlatıyoruz. Mahallelerimizin daha da gelişip büyüyeceğine inanıyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.