'Artık iş kapıya geldikten sonra müdahale etme dönemi bitti'

'Artık iş kapıya geldikten sonra müdahale etme dönemi bitti'

29. Muhtarlar Toplantısı’nda konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Artık iş kapıya geldikten sonra müdahale etme dönemi bitti. Şimdi bataklığı kurutma döneminin yaşandığı bir sürecin içerisindeyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, muhtarlara hitaben bir konuştu. Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Millete efendi olmayacaksın, hizmetkâr olacaksın. Bu sizin için de geçerli, benim için de geçerli. Millete hiç afra tafra yapmaya gelinmez. Eğer millete afra tafra yaparsan, bir seçimde getirir, öbür seçimde de gönderir. Milletten bir adım kaçanlar, hatta adeta koşarak uzaklaşanlar ise, kendilerine itibar etmediği için halka kızıyorlar. Halka niye kızıyorsun? Milletin değerleriyle, kültürüyle, tarihiyle kavga etmeyi bırakıp, millete tabi olsalar, mesele çözülecek. Duvara ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ demekle egemenlik milletin olmuyor. Milletin hakkına tabi olmakla egemenlik milletin oluyor, bunu iyi anlamamız lazım. Milletimizle aramızdaki kalpten kalbe giden o gizli yol var ya, bizim gücümüzün de, enerjimizin de, motivasyonumuzun da kaynağı işte odur."

"Artık iş kapıya geldikten sonra müdahale etme dönemi bitti. Şimdi bataklığı kurutma döneminin yaşandığı bir sürecin içerisindeyiz. Bu olay nerede, şurada; orada bütün iş bitecek. Öyle sabredelim, bekleyelim, buraya gelsin ondan sonra müdahale edelim; yok, o geçti.

"Halep’te terör gruplarına karşı müşterek mücadeleyi verelim. Halep Haleplilerindir, bunu açıklamamız lazım. Halep’in üzerinde bir hesaba girmek doğru olmaz. Çünkü bizim Halep’te tarihî kültürel akrabalık bağlarımız var. Halep’te böyle bir işgal yapılacak olursa, insanların geleceği tek yer var, Gaziantep, Kilis."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.