Arjantin'de eski Hava Kuvvetleri Komutanı'na 25 yıl hapis

Arjantin'de eski Hava Kuvvetleri Komutanı'na 25 yıl hapis

Arjantin'de 1976-1983 diktatörlük rejimi yıllarında yaşanan kaçırma ve kayıplardan sorumlu tutulan dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı Ömer Graffigna, 25 yıl hapse mahkum edildi.

Mahkeme, insan hakları ve demokrasi eylemcileri Patricia Roisinblit ile eşi Jose Manuel Perez Rojo'nun 1978 yılında kaybolmasıyla ilgili açılan davada yargılanan 90 yaşındaki Graffigna'ya 25 yıl hapis cezası verdi. Duruşmaya Roisinblit'in oğlu Guillermo Perez de katıldı.

Eşi ve 15 aylık kızları Mariana ile tutuklama kampına götürüldüğünde hamile olan Roisinblit, alıkonuldukları Buenos Aires'deki en büyük tutuklama ve işkence merkezlerinden Donanma Yüksek Mekanik Okulu'nda doğum yapmıştı. Bir daha kendilerinden haber alınamayan çiftin kızları sonradan büyükannesine teslim edilmiş, yeni doğan oğulları da evlatlık verilmişti.

MAYIS MEYDANI ANNELERİ

Çiftin oğulları, çeşitli sol parti ve grupların yanı sıra askeri dikta döneminde kaybolan çocukların izlerini süren "Mayıs Meydanı Anneleri" adlı grup tarafından kurtarılan 120 çocuktan biriydi. Perez, ablası Mariana tarafından bulunmasının ardından 2000 yılında kimliğine kavuşmuştu. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.