Arınç’tan Erdoğan’a: Tahrik ile hareket etmeyin

Arınç’tan Erdoğan’a: Tahrik ile hareket etmeyin

Bülent Arınç, açıklamaları dolayısıyla Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın isim vermeden kullandığı “O zat dürüst davranmıyor” sözlerine yanıt verdi.

AKP’nin kurucularından eski bakan Bülent Arınç’ın, CNN Türk’te çözüm süreci ile ilgili olarak Dolmabahçe Mutabakatı’nın daha önce hükümetin önüne geldiğini belirterek, “Cumhurbaşkanı’nın haberi olduğunu biliyorum. Yalçın Akdoğan anında haberi olduğunu aktarmıştı” demesine, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Arınç’ın adını anmadan, “O zat dürüst davranmıyor” demişti.

Arınç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu sözlerine yanıt verdi ve “Kendileriyle polemiğe girmek, tekzip etmek ve bu konuyu devam ettirmek şahsına karşı büyük bir saygısızlık olur” ifadelerini kullandı.

Arınç, Erdoğan’a “Nefsinize uyarak, samimiyetsiz kişilerin tahriki ile hareket etmeyin” dedi.

Daha önce açıklamaları nedeniyle kendisine yönelik eleştirilere 6 sayfalık bir yanıt veren Arınç, bu kez de 3 sayfalık bir açıklamayla karşılık verdi.

Söz konusu açıklamasında, Dolmabahçe’deki görüşmeye ‘mutabakat’ demediğini ifade eden Arınç, Erdoğan’a şu soruyu yöneltti: “Dolmabahçe görüşmelerinde yer alan üç değerli arkadaşımız Sayın Cumhurbaşkanı’nın ikaz ve itirazlarına rağmen böyle bir fotoğraf vermişlerse, bu büyük suçu işlemiş olanlar hükümetimizde bakan olarak taltif edilmiş olsunlar?“

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.