Arınç: Tek şartımız var

Arınç: Tek şartımız var

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, çözüm sürecinde gerekli adımların atılması için kamu düzeninin sağlanmasının şart olduğunu söyledi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası soruları yanıtladı.

Arınç'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şu şekilde:

"Terör ve şiddetin azına da çoğuna da tahammülümüz yok. Her şeyin önünde gelen, insanlarımızın huzur içinde yaşaması ve asayişi bozacak hiçbir olaya izin ve imkan verilmemesidir.Çözüm süreci var diye bunları haklı göstermeye çalışan kimseyi dinlemeyiz. Türkiye'de can ve mal emniyeti olmayacaksa hiçbir şeyi tartışmayız.

Bu ülkede kimse şiddet olayları karşısında mağdur olmayacaktır. Çözüm süreci çok önemlidir, hükümetimiz 2 yıldır yol haritası içinde çalışmaktadır.

O iş başka iş, kamu düzeni içinde insanların huzurlu yaşaması ayrı bir iş. Çözüm süreci siyasi bir konudur.

Onu mümkün olduğu kadar hükümet, kanunlara yasal çerçeveye oturtarak götürmeye çalışıyor.

Ama bunun karşılığı olarak şiddet olaylarını hiçbir zaman anlayışla karşılamayız. Tek maddemiz budur; kamu düzeni tesis edilecek. Daha sonra çözüm sürecinde adımlar daha süratle atılacaktır.

Sayın Başbakanımızın imzasıyla bir genelgeyle acil durumlarda koordinasyonu teşkil etmek üzere Başbakanlıkta bir birim oluşturduk.

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, Başbakanımızın talimatıyla faaliyete geçecek, acil duruma neden olan gelişme ortadan kalkınca da faaliyetlere son verecek."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum