Arınç: Silahla olmaz, çözüm sürecine geri dönülmeli

Arınç: Silahla olmaz, çözüm sürecine geri dönülmeli

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, CNN Türk’te Taha Akyol’un Eğrisi Doğrusu programına konuk oldu. Arınç çözüm süreciyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Eski Başbakan Yardımcısı ve AKP kurucularından Bülent Arınç CNN Türk  yayınında Taha Akyol’un sorularını yanıtladı.  Arınç, Kürt meselesinde sorunun silahla çözülemeyeceğini geçmişten alınan derslerle yeniden başlaması gerektiğini söyledi.

Arınç’ın konuşmasından satır başları şöyle:

“2 Sebeple çözüm süreci benzeri benzeri bir sürece ihtiyacımız var. Türkiye dış ve iç tehditler karşısındadır. Ve dış tehditler iç tehditlerin önündedir. Yani dışımızda gelişen gelişmeler Türkiyeyi çepe çecre çevirmiştir. Bundan çıkmamızın tek bir yolu vardır; içi sağlam tutmak. Türkiye’nin kendi içerisinde toplumsal barışını sağlaması, devletiyle milletiyle kucaklaşması ve terörü mutlaka sonlandırması gerekiyor. Terörü sonlandırmaktan kast ederken de bunun silahla olmayacağını bilerek söylüyorum. ancak çözüm süreci benzeri bir işle yarından itibaren olacak şekilde gerçekleşmesi lazım”

“HDP’yi de güçlendirmemiz lazım”

“Başka bir siyasi aktör onun yerine koyamayacaksak HDP’yi de güçlendirmemiz lazım”

“Bu iş bu gün bitmiyor yarın da bitmeyecek. Tek bir tanesi bile orda kalmayacak olabilir. Ama dağa kaç bin kişinin çıktığından haberi var mı milletin. Kaç bin diyorum kaç yüz demiyorum. Bu iş burda bitmeyecek bu işin bitmesi için çok önceden düşündüğümüz ve her türlü tehlikeyi göze alarak bugünlere kadar getirdiğimiz, sürecin bu süreçten aldığımız derslerle yenilenmesi lazım ”

“Çözüm süreci lafı da çok bayatladı”

“Çözüm süreci lafı da çok bayatladı onu da değiştirelim. Hükümet kandı bu işi götürmelidir. Parlemento ayağını oluşturmalıdır. Bir komisyon maarifetiyle olabilir… Çıkardığımız kanun değişebilir. Kapsamı genişletilebilir. Daha pratik hale dönüştürülebilir.”.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.