Arınç: Anayasa Mahkemesi Başkanı’nı tebrik ediyorum

Arınç: Anayasa Mahkemesi Başkanı’nı tebrik ediyorum

Bülent Arınç, AYM’nin Can Dündar ve Erdem Gül için verdiği “hak ihlali” kararına ilişkin konuştu, AYM’nin kararını doğru bulduğunu belirtti. Arınç, “Kararlarımız herkesi ve her kurumu bağlar” diyen AYM Başkanı Arslan’ı da tebrik etti.

Eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Anayasa Mahkemesi’nin gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül hakkında verdiği ‘hak ihlali’ kararının ardından gelen eleştirileri değerlendirdi.

Bilkent Üniversitesi’nde ‘Dünden Bugüne Türk Siyaseti’ konulu konferansta konuşan Arınç, “Kararlarımız herkesi ve her kurumu bağlar” diyen AYM Başkanı Zühtü Arslan’ı tebrik ettiğini ifade etti.

Arınç, “Anayasa Mahkemesi Başkanı’nı tebrik ediyorum. Ben Zühtü Arslan’ın yanındayım. Kararından dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Arınç ayrıca şunları ifade etti:

“Şöyle diyemeyiz; ‘işime geleni kabul ederim, işime gelmeyini etmem.’ Bu anayasa bir bütündür.  Anayasa Mahkemesi kararları herkesi bağlar. Şimdi biz referanduma gideceğiz, başkanlık sistemini oylayacağız. Peki 50-55 milyon seçmen Sayın Cumhurbaşkanı ben bu anayasayı tanımıyorum diye, Cumhurbaşkanı Anayasa Mahkemesi’ni kaldırmak istiyor diye düşünüp hayır oyu verebilir. Anayasa Mahkemesi kararlarını başkan olunca da tanımayacak diye düşünebilir. Kuvvetler ayrılığı olmayacak, başkan ne isterse o olacak diye de düşünebilir. Ben bir seçmen olarak endişe ederim şahsen. Şimdi de bazı milletvekilleri AYM kaldırılsın diyor, AYM üyelerini düşman ilan ediyorlar.

“Kendisi dışarıya giderken acaba toplum biraz oyalansın diye mi bunları söyledi. İyiye de yormak zorundayız ama, sonuçta koskoca Cumhurbaşkanı bu. Eleştirirsiniz ama ‘ben bu mahkeme kararlarını tanımıyorum’ derseniz insanlar hukuka nasıl güvensin?”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.