Arap Birliği’nden İran’a kınama

Arap Birliği’nden İran’a kınama

İran ve Suudi Arabistan arasındaki gerilime, Arap Birliği de katıldı. Birlik, Tahran’daki Suudi Arabistan büyükelçiliğine düzenlenen saldırı nedeniyle İran’ı kınadı.

Arap Birliği, İran’ın Suudi Arabistan ve müttefikleri arasındaki son krizi görüşmek üzere Birleşik Arap Emirlikleri’nin başkanlığında, dışişleri bakanları düzeyinde toplandı.

Arap Birliği Genel Sekreteri Nebil El-Arabi, İran’ın müdahalelerine son vermesi için Arap ülkelerine ortak tavır alma çağrısı yaptı.

Arabi, “İran, Arap ülkeleriyle yaşadığı gerginliği ortadan kaldırmayı istediğini fiilen göstermelidir” ifadesini kullandı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil El-Cübeyr de, Arap ülkelerinin içişlerine karışmakla suçladığı İran’a “kararlılık ve ciddiyetle karşı koyacakları”nı söyledi.

Riyad yönetimi, Şii din adamı En-Nemr’in de bulunduğu 47 kişiyi idamla infaz etmiş, bunun üzerine Suudi Arabistan’ın Tahran büyükelçiliği ve Meşhed kentindeki konsolosluk binası göstericilerce ateşe verilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.