Aralarında HDP ve DBP ilçe eşbaşkanlarının olduğu 13 kişi tutuklandı

Aralarında HDP ve DBP ilçe eşbaşkanlarının olduğu 13 kişi tutuklandı

Türkiye’nin pek çok noktasında siyasilerinde aralarında bulunduğu kişilere yönelik gözaltı ve tutuklamalar var. Burdur, Mardin ve Urfa 11 kişi tutuklandı. Şırnak, Muş ve Mardin’de de en az 7 kişi gözaltına alındı.

Mardin’in Derik ilçesinde 6 Ocak’ta polis tarafından yapılan baskınlarda gözaltına alınan 7 kişi “anayasal düzeni silah zoruyla değiştirmeye kalkışma” iddiasıyla tutuklandı.

Urfa Birecik’te de gözaltına alınan ve aralarında HDP ve DBP ilçe eşbaşkanlarının da bulunduğu 5 kişi tutuklandı. Tutuklanan siyasetçiler Urfa E Tipi Kapalı Cezaevi’ne gönderildi.

Şırnak Cizre’de de özel harekat polislerinin açtığı ateşle yaralandıktan sonra tedavisi için Şırnak Devlet Hastanesi’ne sevk edilen 14 yaşındaki Selahattin Gündüz gözaltına alındı.

Muş’un Malazgirt ilçesinde sabah saatlerinde DBP İlçe Binası ve birçok eve yapılan baskında en az 6 kişi gözaltına alındı.

Burdur’da ise HDP İl Eş Başkanı ve bir yurttaş tutuklanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.