AP: IŞİD Avrupa saldırıları için 400 kişi yetiştirdi

AP: IŞİD Avrupa saldırıları için 400 kişi yetiştirdi

ABD’li Associated Press haber ajansı, IŞİD’in Avrupa’da saldırılar düzenlemek üzere 400 kişiyi yetiştirdiğini bildirdi.

Brüksel’deki son saldırının ardından gözler yine IŞİD’e ve örgütün Avrupa’daki olası eylemlerine çevrilirken, Assocıated Press haber ajansı dikkat çekici bir haber yayınladı.

Konuyla ilgili ajansa konuşan Fransa Senatosu’nun cihatçı hücrelerin takibinden sorumlu komisyonun eşbaşkanı Fransız Senatör Nathalie Goulet, IŞİD’in 400 ila 600 kişiyi sadece Suriye ve Irak dışında saldırılar düzenlemek üzere yetiştirdiğini söyledi.

Iraklı ve Avrupalı istihbarat yetkilileri de Avrupa’da saldırı düzenlemeleri istenen IŞİD üyelerinin Irak ve Suriye’deki kamplarda yetiştirildiğini söyledi.

Aynı haberde, IŞİD’in, Avrupa’daki saldırılar için yarı bağımsız hücreler oluşturduğu ve bu hücrelere en yüksek can kaybına yol açacak türden saldırılar düzenlemeleri talimatını verdiği de belirtildi.

Hücrelerin, saldırıların yerini ve zamanını kendilerinin belirlediği kaydedilirken; Paris ve Brüksel saldırılarının arkasında da bu hücrelerin olduğu tahmin ediliyor.

Avrupa Polis Örgütü Europol da, Ocak ayında hazırladığı bir raporda, IŞİD’in Avrupa ülkelerinde düzenlenecek saldırılar için ayrı bir idari birim oluşturduğunu, bu birime kapsamlı eğitim verildiğini açıklamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.