AP Başkanı Schulz Erdoğan'ı eleştirdi

AP Başkanı Schulz Erdoğan'ı eleştirdi

Bir süredir muhalif basın organlarına baskı uyguladığı gerekçesiyle eleştirilen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a bir eleştiri de Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'dan geldi.

Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı Martin Schulz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı sert bir dille eleştirdi. Schulz, Bild am Sonntag gazetesine verdiği demecinde, "Sırf bir ülkenin cumhurbaşkanı karikatürize edilişinden rahatsız oluyor diye Almanya'da demokratik hakları sınırlamamızı istemesi kabul edilemez" diye konuştu.

‘Hicvin demokrasi kültürünün temel taşlarından‘ olduğunu belirten Parlamento Başkanı sözlerini, ‘siyasetçiler, ki buna Türk Cumhurbaşkanı da dahil, bununla yaşamayı öğrenmek zorunda‘ şeklinde sürdürdü.

'İşbirliği yapıyoruz ama susmak zorunda değiliz‘

Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz, ‘Sığınmacı krizinde işbirliği yapıyoruz diye Türkiye'deki temel hakların ihlaline sessiz kalamayız' diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.