Antep'te Gözaltına Alınan Suriyeli Gazeteciden Haber Alınamıyor

Antep'te Gözaltına Alınan Suriyeli Gazeteciden Haber Alınamıyor

Suriyeli gazeteci Rami Jarrah, Antep’te oturma izni başvurusu sırasında gözaltına alındı. Gazeteciden haber alınamıyor.

Antep’te oturma izni başvurusu sırasında gözaltına alınan Suriyeli gazeteci Rami Jarrah’tan haber alınamıyor. Gazetecileri Koruma Komitesi (CPJ) ise Türkiyeli yetkililere Jarrah’ın salıverilmesi için çağrı yaptı.

bianet’in edindiği bilgiye göre Çarşamba günü oturma iznini yenilemek isterken gözaltına alınan gazeteci Jarrah’a ulaşılamıyor. Gazetecinin avukatı Orçun Çetinkaya’nın verdiği bilgilere göre Jarrah önce “misafirhane”ye götürüldü. Ancak daha sonra gazeteci ile iletişim kesildi. Jarrah’ın bir telefonu da bulunmuyor.

Gazetecinin serbest bırakılması için şuradaki bağlantıda da imza kampanyası başlatıldı.

CPJ'den çağrı

New York merkezli CPJ de Jarrah ile ilgili olarak Türkiye hükümetine çağrı yapmıştı. Gazetecinin gözaltındayken yaptığı haberler nedeniyle sorgulandığını belirten CPJ, Jarrah’ın derhal serbest bırakılmasını istemişti.

CPJ Avrupa ve Merkez Asya Koordinatörü Nina Ognianova da “Jarrah’ın serbest bırakılarak, engellenme korkusu olmaksızın Türkiye’de çalışmasına izin verilmeli” açıklaması yapmıştı.

2011'de Suriye'den ayrılmıştı

Jarrah, 2011’de ailesiyle birlikte Suriye’den ayrılmıştı. Suriye’deyken CNN, Al Jazeera ve NPR gibi basın kuruluşlarına haber yapan Jarrah, Suriye’den ayrıldıktan sonra bir grup yurttaş gazetecisi ile birlikte, uluslararası basın kuruluşlarına video ve haber içeriği sağlayan bağımsız yurttaş gazeteciliği grubu ANA Press’i kurmuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.