Antalya'da ultralight tipi uçak zorunlu iniş yaptı

Antalya'da ultralight tipi uçak zorunlu iniş yaptı

Antalya'daki Uluslararası Karain Fly-in etkinliğine katılmak üzere İzmir’den kentte gelen ultralight tipi bir uçak, Boğaçayı kıyısındaki toprak zemine zorunlu iniş yaptı. İniş esnasında uçakta bulunan iki pilot yara almadan kazayı atlattı.

Edinilen bilgiye göre, Türk Hava Kurumu’nun (THK) Karain Meydanı ve Havacılık Eğitim Merkezi'nde düzenlediği ve 6 ülkeden 70 pilotun katıldığı Uluslararası Karain Fly-in etkinliğine katılmak üzere İzmir'den kalkan ultralight tipi uçak, ilk belirlemelere göre benzin deposuna giren pisliklerden dolayı Konyaaltı ilçesi Boğaçayı kıyısındaki toprak zemine zorunlu iniş yaptı.

Uçağın pilotları olayı hemen itfaiye ve polis ekiplerine haber verdi. İtfaiye ve polis ekipleri olay yerine kısa sürede geldi. Yapılan incelemelerin ardından büyük bir durumun olmaması üzerine pilotlar ifadelerinin alınması için karakola götürüldü.

Uçağın zorunlu iniş yapması sonucu uçağın sol tekeri tamamen koparken, ön kısmında kanatlarda, ön camda ve sağ tekerinde hasar meydana geldi. Uçakta bulunan pilotlar Ali Natık Doğruöz ve Can Öğütçü kazayı yara almadan atlattı. Polis ekipleri olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.