Antalya'da 19 kişiye 'yolsuzluk' tutuklaması

Antalya'da 19 kişiye 'yolsuzluk' tutuklaması

Akdeniz Üniversitesi çalışanları ve öğretim görevlilerine dönük "yolsuzluk operasyonu"nda 19 kişi tutuklandı.

Antalya Akdeniz Üniversitesi'nde, 2013 yılında kantin ihalelerinde yolsuzluk yaptıkları iddiasıyla 4 gün önce yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan ve aralarında öğretim görevlilerinin de olduğu 80 kişiden 12'si emniyetteki işlemlerin ardından serbest bırakılırken, 62 kişi ise önceki gün savcılığa sevk edildi. Savcılık işlemlerinin ardından "Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak, örgüt faaliyetleri kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasına fesat karıştırma, zimmet, rüşvet" suçlamaları ile tutuklanma talebi ile mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye sevk edilen 62 kişiden 19'u tutuklanırken, 43 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Operasyonda gözaltına alınanlar arasında eski rektör İsrafil Kurtcephe'nin eşi ve oğlu ile birlikte eski rektör yardımcıları ve eşlerinin de olduğu belirtilmişti. Operasyonun Kurtcephe'nin daha önce "kaset şantajı" ile üniversiteye yerleştirdiği yüzlerce kadronun yanı sıra ihalelerde Fethullah Gülen cemaatine yakın kişilere öncelik tanındığı iddia edilmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.