Anneler BM'ye iki gün süre tanıdı

Anneler BM'ye iki gün süre tanıdı

BM binasında Cizre'deki yaralılar ve orada yaşanan duruma ilişkin BM'nin bölgeye bağımsız bir heyet göndermesi talebiyle dün açlık grevine başlayan anneler, BM yetkililerine Pazartesi gününe kadar süre tanıdı.

Ankara, İzmir ve İstanbul'dan gelen 12 kişilik heyetten oluşan Barış Anneleri İnisiyatifi üyeleri, Cizre'deki yaralıların hastaneye kaldırılması ve bölgedeki ablukanın bir an önce durdurulması talebiyle dün Birleşmiş Milletler (BM) binasında başlatmış olduğu açlık grevi eylemi bu sabah BM Türkiye Temsilciliği ile yaptıkları görüşme sonucu sonlandırdı. 

BM Türkiye Temsilciliği ile anneler arasında yapılan görüşmede elçiliğin kendilerine hafta sonu olmasından kaynaklı bir herhangi bir girişiminin mümkün olmadığı ve bu nedenle Pazartesi gününe kadar kendilerine süre tanınmasını istedi. Pazartesi günü hem BM'den oluşan bir bağımsız heyet hem de Cizre için bir sağlık ekibinin gitmesi için girişimlerin olacağı sözü verildi. 

Anneler, "Eğer Pazartesi günü bize olumlu bir cevap verilmezse açlık grevi eylemimizi yeniden BM'de başlatacağız" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.