'Ankara'yı Kürt sorununu güç kullanarak çözmekten kaçınmaya çağırıyoruz'

'Ankara'yı Kürt sorununu güç kullanarak çözmekten kaçınmaya çağırıyoruz'

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova, Moskova'da haftalık basın toplantısı düzenleyerek, bölgedeki çatışmalı ortam boyutunun kendilerini endişelendirmeye başladığını vurguladı.

Moskova'da haftalık basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, "Türkiye'nin Kürtlerin yaşadığı güneydoğu bölgelerinde şiddet olaylarının boyutu bizi endişelendirmeye devam ediyor. Resmi verilere göre, Türkiye hükümetinin terörle mücadele operasyonu adı altında yürüttüğü bu operasyonların başlamasından bu yana 285 sivil hayatını kaybetti. Bunlar, yalnızca resmi veriler" ifadelerini kullandı.

Zaharova, "Ankara'yı, Kürt sorununu çözmeye çalışırken çıkmaz bir yol olan güç kullanımı üzerine bahis oynamamaya çağırıyoruz" dedi.

'ALPARSLAN ÇELİK'İN RUS PİLOTU ÖLDÜRMEKTEN SORUMLU TUTULMASI İHTİMALİ ÜZERİNDE ÇALIŞIYORUZ'

Zaharova, Türkiye'nin Kasım 2015'te düşürdüğü Rus uçağından kendini fırlatan pilot Oleg Peşkov'u öldürdüğü söylenen ve silah bulundurma suçlamasıyla Türkiye'de tutuklanan Alparslan Çelik'le ilgili gelişmeleri de yakından izlediklerini belirtti. Zaharova ayrıca Rusya'daki belirli kurumların Çelik'in Rus pilotu öldürmekten sorumlu tutulması ihtimali üzerinde çalıştığını söyledi. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.