Ankara’ya 'kutuplaşma' uyarısı

Ankara’ya 'kutuplaşma' uyarısı

Türkiye, Meclis’te dokunulmazlıkların kaldırılması oylamasına kilitlenirken, Almanya'dan iç politik gelişmelerle ilgili ‘endişe’ açıklaması geldi.

Alman hükümeti sözcüsü Steffen Seibert, “İlgili tüm toplumsal grupların parlamentoda da temsil edilmesi, her demokrasinin iç istikrarı için önem taşımaktadır” açıklaması yaptı. Almanya Başbakanı Angela Merkel'in konuyu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile pazartesi günü İstanbul'da yapacağı görüşmede de gündeme getireceğini belirten Seibert, Merkel'in pazar akşamı sivil toplum temsilcileriyle de bir araya geleceğini sözlerine ekledi.

Alman hükümeti açısından canlı bir demokraside basın ve düşünce özgürlüğünün kilit rol oynadığını kaydeden Seibert, “Bu sadece basının çalışmaları için değil, siyasi ve toplumsal tartışma ortamına katılmak isteyen tüm vatandaşların kamuya açık ifadeleri için de geçerlidir. Ve özellikle de vekillik görevini özgürce ve bağımsız bir şekilde yapabilmeleri gereken vatandaşların seçtiği temsilciler için geçerlidir” ifadesini kullandı.(Deutsche Welle Türkçe)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.