Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı yakınında patlama

Ankara'da Genelkurmay Başkanlığı yakınında patlama

Ankara’da akşam saatlerinde şiddetli bir patlama yaşandı. Kara Kuvvetleri Komutanlığı yakınlarında yaşanan patlamada 28 kişinin hayatını kaybettiği, 61 kişinin yaralandığı açıklandı.

Edinilen bilgiye göre, Ankara'nın Çankaya ilçesinde askeri lojmanlar bölgesinde şiddetli bir patlama meydana geldi. Kara Kuvvetleri Komutanlığı'na 300 metre mesafede yaşanan patlamanın ardından olay yerine çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Bakan Müezzinoğlu: 28 ölü, 61 yaralı

Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara'daki askeri servis konvoyuna saldırıya ilişkin patlamada bomba yüklü araç şüphesi olduğunu açıkladı.

Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, 28 kişinin yaşamını yitirdiğini, 61 kişinin de yaralandığını ifade etti.
 

i-1-20160217193449.jpg

Davutoğlu’ndan ilk açıklama

Patlamanın ardından kısa bir açıklama yapan Başbakan Ahmet Davutoğlu, “Patlama ile ilgili bilgi geldi, bakacağız” dedi. Davutoğlu, patlama nedeniyle Brüksel ziyaretini de iptal etti.

Genelkurmay Başkanlığı ve Meclis binasına çok yakın bir yerde yaşanan şiddet patlama Ankara'nın çeşitli noktalarından duyulurken, patlamaya yayın yasağı getirildiği belirtildi.

Olayın askeri servis aracına yönelik bir saldırı olduğu iddia edilirken, olay yerinde çok sayıda sağlık ekibi sevk edildi.

Saldırının ardından Beştepe'de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında güvenlik zirvesi düzenlendi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, saldırının ardından Azerbaycan ziyaretini iptal etti. 

Çelik: Saldırıyı lanetliyoruz

AKP Sözcüsü Ömer Çelik ise saldırıyı Twitter üzerinden değerlendirdi.

Çelik, “Terör Ankara’da alçakça saldırdı. Lanetliyoruz bu saldırıyı. Vatandaşlarımızın en yoğun olduğu bölgelerden birinde bu saldırının gerçekleşmesi terörün alçaklığını ve hainliğini bir kere daha gösteriyor.” dedi.

i-2-884.jpg

CHP’li Erdem: Askeri servis araçları kül olmuş durumda

Patlamanın ardından imc tv’ye bağlanan CHP Milletvekili Eren Erdem, patlamanın bombalı saldırıdan kaynaklandığının anlaşıldığını ifade ederek, “3 askeri servis aracı kül olmuş durumda,” dedi.

Yayın yasağı 

Ankara’daki patlamanın hemen ardından saldırıyla ilgili RTÜK tarafından yayın yasağı getirildi. RTÜK’ten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“15 Şubat 2011 tarihli ve 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun’un 7’nci maddesinde ‘milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde veya kamu düzeninin ciddi şekilde bozulmasının muhtemel olduğu durumlarda’ geçici yayın yasağı getirilebileceği öngörülmektedir. 17 Şubat 2016 tarihinde Ankara’da gerçekleşen patlama da anılan hüküm çerçevesinde olduğu değerlendirildiğinden, söz konusu olayla ilgili geçici yayın yasağı getirilmesi uygun görülmüştür.”

i-2-885.jpgi-1-20160217195634.jpgi-1-20160217200100.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.