Ankara'da binlerce kişiye müdahale

Ankara'da binlerce kişiye müdahale

Güvenpark'ta toplanan ve "AKP istifa", "Hırsızlar istifa" sloganıyla AKP Ankara İl Başkanlığı binasına yürüyen binlerce kişiye polis, TOMA ve gaz bombalarıyla müdahale etti.

ANKARA  Ankara Dayanışması, AKP hükümetinin yolsuzluklarının protesto etmek amacıyla Güvenpark’ta biraraya geldi. Binlerce kişi, “Hırsız var”, “Hırsızlar istifa”, “Bakanlar yetmez hükümet istifa” sloganını attı. Yolsuzlukların protesto edildiği dövizleri taşıyan kitle adına açıklama yapan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü İbrahim Kara, “Hepimiz yolsuzluklara karşı alanlara çıkıyoruz. AKP’ye göre yolsuzluk sorun değil, ama gözaltılar sorun oluyor. Sıra Bilal Erdoğan’a gelince AKP hükümeti bu sefer hukuku ağzına doluyor. Siz hukuku ağzınıza alamazsını” dedi. Açıklamanın ardından binlerce kişi AKP Ankara İl Binası’na doğru yürüyüşe geçti. Kitle yürüyüş güzergahı üzerinde bulunan Halkbank Şubesi'ne ise “SDP asayiş mali şube” ve “Hırsız var” yazılamaları yaptı. Yürüyüşüne devam eden kitleye Mithatpaşa Caddesi’nde polis, TOMA araçlarından sıkılan tazyikli su ve gaz bombaları ile müdahale etti. Kitle ise, polis müdahalesine havai fişekler ve taşlarla karşılık verdi. Çatışmalar Kızılay’ın bütün ara sokaklarında yayıldı. 

Kolej Kavşağı ve Sakarya Caddesi’nde çatışmalar yoğunlaşırken, polisin kullandığı yoğun gazdan etkilenen bazı yurttaşların baygınlık geçirmesi ve polise tepki göstermesi dikkat çekti. Ara sokaklarda devam eden çatışmalar kitlenin dağılması ile sona ererken, Kızılay ve etrafı ise savaş alanına döndü.  DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum