Ankara'da 6 kişi tahliye edildi

Ankara'da 6 kişi tahliye edildi

Ankara'da 7 Haziran seçimlerinden sonra gözaltına alınan ve tutuklanan Barış Ceyhan, Mehmet Azat Yılmaz, Aynur Özcan, Burhan Dara, Erkan Kara ve Edip Öztürk, haklarında açılan davanın duruşmasında tahliye edildi.

Ankara'da 7 Haziran seçimlerinden sonra "örgüt üyesi" oldukları gerekçesiyle tutuklanan Barış Ceyhan, Mehmet Azat Yılmaz, Aynur Özcan, Burhan Dara, Erkan Kara, Edip Öztürk ve Medet Oruç hakkında açılan davanın ilk duruşması Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya tutuklu sanıklar ve avukatları katıldı. Sanıklar savunmalarında suçlamaları reddederek bir siyasi partiye oy vermenin ve o partinin siyasi çalışmalarına katılmanın suç sayılamayacağını belirtti. 

Sanık avukatları da, suçlamaların maddi unsurlara dayanmadığını belirterek, tutukluluğun sanıklar için çok büyük mağduriyetler yarattığını ifade etti. Avukatlar sanıkların beraatını istedi. 

Mahkeme heyeti, Barış Ceyhan, Mehmet Azat Yılmaz, Aynur Özcan, Burhan Dara, Erkan Kara ve Edip Öztürk için tahliyesine, Medet Oruç'un ise tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı 9 Haziran'a erteledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.