Ankara ve İstanbul'da çatışmalar: 17'si polis 19 kişi hayatını kaybetti

Ankara ve İstanbul'da çatışmalar: 17'si polis 19 kişi hayatını kaybetti

Ankara ve İstanbul'da bazı noktalarda çıkan çatışmalarda 17'si polis 19 kişi hayatını kaybetti. Ankara'da TBMM'nin bombalandığı belirtilirken, darbe girişiminde bulunanların elinde bulunan 1 helikopterin düşürüldüğü belirtildi.

Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki Polis Özel Harekat Eğitim Merkezi'nde patlama meydana geldi. Patlamanın ardından alevler yükseldi. AA'nın geçtiği bilgiye göre, saldırısı sonucu Gölbaşı Özel Harekatta 17 polis hayatını kaybetti.

Ankara'da darbe girişiminde bulunan grubun elinde bulunan bir Skorsky tipi helikopterin de savaş uçakları tarafından vurulup düşürüldüğü belirtildi.

TBMM'YE BOMBA ATILDI

Ankara'da TBMM'nin bombalandığı da ifade edilirken, Başbakan Binali Yıldırım bombalamalar üzerine bir açıklama yaptı. Açıklamasında, Ankara semalarında kamu binaları ve vatandaşları bombalayan uçaklar olduğunu ve bunların vurulacağını söyledi.

Uçaktan atılan bombanın, meclisin Dikmen giriş kapısı yakınlarına düşmesinin ardından Genel Kurul salonuna duman dolsa da milletvekilleri ve basın mensupları çalışmayı sürdürdü.

 Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Basın Danışmanı Nuh Yılmaz da "Darbe püskürtüldü. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar görevinin başındadır:" dedi.

Öte yandan İstanbul'da Boğaziçi Köprüsü'nde darbe girişiminde bulunan askerlerin açtığı ateş sonucu iki kişi hayatını kaybettiği bildirildi.

 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.