'Ankara ve İstanbul'da 15 gün sokağa çıkma yasağı olsa ne yapardınız?'

'Ankara ve İstanbul'da 15 gün sokağa çıkma yasağı olsa ne yapardınız?'

ATO Congresium'da sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle buluşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Ankara ve İstanbul'da 15 gün sokağa çıkma yasağa olsa ne yapardınız?" sorusunu sor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin Geleceği İçin Büyük Buluşma" adı altında Ankara Ticaret Odası (ATO) Congresium'da düzenlenen programda kimi sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Buluşmaya DİSK, KESK ve TMMOB gibi işçi ve memur konfederasyonları ile meslek örgütü başkanları da katıldı. 

14 yıllık AKP iktidarı dönemini anlatan bir slayt gösteriminin ardından konuşmasını yapmak üzere sahnede kurulan kürsüye Kemal Kılıçdaroğlu çıktı.

Dinleyicilere "Vatandaş ne ister?" diye sorarak konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, vatandaşın siyaset kurumundan iyi bir yönetim ve verdiği vergilere karşılık hizmet istediğini belirtti. 

'O kararı veren hakim değil, siyasi otoritenin adamıdır'

Ardından Türkiye'nin basın özgürlüğünde sınıfta kalan bir ülke olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "30 gazeteci hapiste. 7 bin üzeri gazeteci işsiz. Gazetelere el konuluyor. Dün bir gazeteye daha kayyum atandı. Karar veren hakim demokrasiye inanmayan bir hakim, siyasi otoritenin sopasını elinde taşıyan bir yargıçtır. O kararı veren hakim değil, siyasi otoritenin adamın bir elemanıdır, açıkça ilan ediyorum. Doğru haber yaptı diye gazeteciler hapse atıldı. Gazeteye para verip satın alıyorsunuz, zorla mı gazete okutuyorlar, zorla mı televizyon seyrettiriyorlar" ifadelerini kullandı. 

'Anayasayı tanımıyorum demek, sivil darbeye hazırlık demektir'

Kılıçdaroğlu, konuşmasının devamında 14 yıldır Türkiye demokrasisinin kan kaybettiğini ifade etti. Ahlaki yozlaşmaya dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Anayasa'ya göre seçilen bir kişinin 'ben Anayasa'yı tanımıyorum, bana uygun değil' diyorsa, bir sivil darbenin ön hazırlıkları yapılıyor demektir. 'Yasama ve yargı organı var ya onlar benim için ayak bağı oluyor' diyorsa güçler ayrılığını reddediyorum, Anayasa'yı askıya alıyorum demektir. Eğer bir toplumda yolsuzluk yapmak, devlet malını çalmak, bunlar günah bile sayılmıyorsa geldiğimiz süreci çok daha iyi değerlendirmemiz lazım" şeklinde konuştu. 

'Spartalılar'da yakalanmadan hırsızlık yapmak kahramanlıktı'

Kılıçdaroğlu, yapılan eleştirilerin içinin tamamen dolu olması gerektiğine işaret ederek, 2002 yılından bu yana AKP iktidarlarında ülkenin ne hale getirildiğini örnekler vererek anlattı. Kılıçdaroğlu, Spartalılar'ı örnek vererek, hırsızlık yapmanın bir nevi kahramanlık olduğunu söyledi.

'Bir ülkenin bir tarafı kan akıyorsa huzur olmaz'

"Ankara ve İstanbul'da 15 gün sokağa çıkma yasağı ilan edilirse ne yaparsınız?" sorusunu da soran Kılıçdaroğlu, "Kürt sorunun çözümü demokrasiden geçiyor. Başta bizi dinlemedikleri için Türkiye'yi felakete götürdüler. Kürt sorununda adres parlamentodur. Ülkenin bir tarafından kan akıyorsa o ülkede huzur olmaz" şeklinde konuştu. 

AKP, Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sürükledi

AKP'nin Türkiye'yi Ortadoğu bataklığına sürüklediğini belirten Kılıçdaroğlu, "Türkiye bunun bedelini Reyhanlı, Suruç ve Ankara katliamlarıyla ödedi. AKP'liler terör örgütü üyeleriyle işbirliği yaptı" diyen Kılıçdaroğlu anayasa değişikliğine ilişkin ise şunları söyledi: "Anayasa dahil bütün mevzuatları bütün olarak değiştirme taraftarıyız. Ancak anayasa'nın ilk 4 maddesi bizim vazgeçmeyeceğimiz husustur" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.