Ankara Katliamı’yla ilgili aranan bir kişi Antep’te gözaltına alındı

Ankara Katliamı’yla ilgili aranan bir kişi Antep’te gözaltına alındı

Geçtiğimiz yıl Ekim ayında Ankara’da gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili aranan bir kişi Antep’te yakalanarak gözaltına alındı.

10 Ekim 2015’te Ankara’da 102 kişinin hayatını kaybettiği intihar saldırısıyla ilgili aranan bir kişi Antep’te gözaltına alındı.

Yakalanan şahsın, bombalı saldırının faillerinden Hüseyin Tunç olduğu belirtildi.

Tunç’un saldırıyı yapan canlı bombaları sınırdan alarak Antep’e getirdiği, olayda kullanılan patlayıcıları taşıdığı, Antep’in IŞİD ‘emiri’ Yunus Durmaz’la bağlantılı olduğu, IŞİD’e mühimmat ve patlayıcı taşıdığı ve örgütün sınırdan gelen elemanlarına lojistik destek sağladığı ileri sürüldü.

Antep’in Şahinbey ilçesinde jandarmanın yaptığı operasyonda yakalanan Tunç’un buradaki sorgusunun ardından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine Ankara’ya getirileceği öğrenildi.

Ankara’daki “Barış, Emek ve Özgürlük” eylemine katılan 102 kişi canlı bomba saldırısı nedeniyle yaşamını yitirmiş, yüzlerce kişi de yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.