'Ankara katliamı hala davaya dönüşmedi'

'Ankara katliamı hala davaya dönüşmedi'

Ankara katliamında yakınlarını yitirenler HDP ve CHP gruplarını ziyaret etti; davanın bir an önce açılmasını ve soruşturmadaki gizlilik kararının kaldırılmasını istediler.

Ankara katliamında hayatını kaybedenlerin aileleri Meclis’teydi. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) gruplarını ziyaret eden aileler, soruşturmadaki gizlilik kararının sürmesi nedeniyle bilgi alamadıklarını açıkladı.

Aileler ile HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile CHP Başkanvekili Levent Gök görüştü.

Baluken: Suruç çözülseydi Ankara olmazdı

HDP ziyaretinde söz alan KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, “saldırının mağduru olan ailelerle başlattıkları dernekleşme çalışmasının bir hafta içinde sonuçlanacağını” söyledi.

Saldırıda yaşamını yitiren Korkmaz Tetik'in babası Erdoğan Tetik, soruşturmadaki gizlilik kararının kaldırılmamasını eleştirdi.

Meclis Haber’in haberine göre, HDP Grup Başkanvekili Baluken de ailelere şunları söyledi:

“Cizre, Sur, Silvan, Lice'de kan akmaya devam ediyor. Dün Van'da 12 genç açık bir şekilde infaz edildi. Ankara katliamında devlet ve siyasiler bir ders çıkarmış olsaydı belki bugün bazı şeylerin üzerine daha rahat yürürdük ama halen bu ülkede insanlar can vermeye devam ediyor.

Ankara, Suruç ve Diyarbakır katliamları, bu savaş ve katliam konseptinin zeminini yaratmak için bilinçli olarak hayata geçirildi. Başsavcıvekili de söylemiş. Suruç ve Diyarbakır'ın üzerine gidilmiş olsaydı Ankara katliamı olmayacaktı.

CHP'nin de AKP'nin de bu savaş politikalarına karşı net bir tavır göstermesi gerektiğini ifade etmek istiyoruz.”

Baluken, müzakere masasına bir an evvel dönülmesi çağrısını sürekli yinelediklerini de ekledi.

Zamanaşımı kaygısı

Ailelerden Erdoğan Tetik, CHP ziyaretindeki konuşmasında katliamdan sonra 91 gün geçtiğini, hala dava açılmadığını ve çocuklarının otopsi raporlarının henüz kendilerine verilmediğini söyledi.

“Biz çocuklarımızın nasıl katledildiğini bilmiyoruz” diyen Tetik, tüm aileler adına davanın bir an önce açılmasını ve soruşturmadaki gizlilik kararının kaldırılmasını istedi.

Uygar Coşkun'un eşi Mehtap Coşkun da saldırıda hayatını kaybeden eşi gibi kendisinin de avukat olduğunu belirterek, “Ben bir avukat olarak, bunun hayatımın en büyük davası olduğunu düşünüyorum. 2 yaşında çocuğum var ve geleceğinden kaygı duyuyorum” dedi.

Coşkun, yaşananın siyasi bir katliam olduğunu, aydınlatılması için siyasilerin destek vermesini istedi.

Daha sonra söz alan aileler de olayın adli sürecinin zamanaşımına uğratılmasından, örtbas edilmesinden endişe duyduklarını ifade ederek, Meclis'in, konunun takipçisi olması gerektiğini söyledi.

Gök: Davayı takip edeceğiz

CHP Grup Başkanvekili Levent Gök, kendisinin de olay günü yürüyüşe katılmak üzere Gar'ın önünde olduğunu söyledi ve şöyle devam etti:

“Bu süreçte haklı olarak sizlerin de yanınızda olmamıza ilişkin talepleriniz bizim için çok değerlidir. Bu hukuki süreçte CHP olarak sizleri asla yalnız bırakmayacağız. Davanın unutturulmasına yönelik kaygılarınızı görüyorum. Buna izin vermeyeceğiz. Milletvekillerimiz bu süreci başından sonuna kadar takip edecek.” 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.