Amed'te Cegerxwin büstü

Amed'te Cegerxwin büstü

Cegerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi tarafından sezon sonu etkinlikleri kapsamında Cegerxwin'in büstünün açılışı yapıldı

DİYARBAKIR- "KCK davası" tutuklusu Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin açılışa gönderdiği mesajda, kültür merkezinde yapılan faaliyetlerin asimile edilmeye çalışılan kültürel değerlerin geleceğe taşınmasında önemli bir rol oynadığını vurguladı.

Diyarbakır'ın Kayapınar Belediyesi Cegerxwin Gençlik Kültür ve Sanat Merkezi, sezon sonu etkinlikleri başladı. Etkinlikler kapsamında Cegerxwin'in büstü ve resim sergisi açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Kayapınar Belediye Başkan Vekili Mahmut Dağ, Başkan Yardımcısı Servet Yılmaz, Mimarlar odası Başkanı Necati Pirinççioğlu, Cegerxwin Akademisi öğrencileri katıldı.

Karatekin'den mesaj

Cegerxwin Akademisi eğitmenlerinden Mehmet Çakmak'ın Cegerxwin'in yaşamını anlattığı açılışa mesaj gönderen Kayapınar Belediye Başkanı Zülküf Karatekin, 2009 yılında Kürtlere yönelik olarak gerçekleştirilen siyasi soykırım operasyonları nedeniyle tutuklu bulunduğunu hatırlatarak, şöyle dedi: "Öğrencilerimizin ürettiği eserlerin kültür merkezimize ve kentimize önemli kültürel ve sosyal katkılan sağlayacağına inanıyorum. Bu nedenle de Cegerxwin Akademisi'nde eğitim gören arkadaşlarımın, yıllardır asimile edilmeye çalışılan kültürel değerlerimizin hem geleceğe taşınmasında hem de yeni üretimlerle desteklenmesine önemli katkılar sunacağı inancındayım."

Heykeltıraşa plaket

Kayapınar Belediye Başkanvekili Mahmut Dağ da, Karatekin'in görüşüne gittiğini belirterek, "Başkanımızın tüm öğrencilerimize ve çalışanlarımıza selamlarını getirdim" dedi. Kültür merkezinin 2010 yılında açıldığını ifade eden Dağ, "2010 yılında 2 bin öğrencimiz çeşitli kurslara katıldı. 2011 yılında ise şu ana kadar 800 öğrencimizi çeşitli kültürel kurslara katıldılar. Cegerxwin Akademisi 180 öğrenciyle birinci yılını tamamladı. 2011 yılında 250 yeni öğrenci akademiye katılacak" diye konuştu. Dağ, Cegerxwin'in büstünü yapan heykeltıraş Şiyarbar Epözdemir'e katkılarından dolayı da bir plaket verdi.

Sezon etkinlikleri kapsamında 1-3 Temmuz tarihleri arasında "Cambaz" ve "Kavşak" filmlerinin gösterimi ve tiyatro, halk oyunları ile Klasik Kürt Edebiyatı paneli düzenlenecek.DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.