Amedspor As Başkanı TFF'yi adil davranmamakla suçladı

Amedspor As Başkanı TFF'yi adil davranmamakla suçladı

Fenerbahçe maçına "Çocuklar ölmesin maça da gelsin" pankartı ile çıktıkları için PFDK'nin 5 bin TL ceza verdiği Amedspor'un As Başkanı Nurullah Edemen, TFF'yi yanlı davranmakla suçladı.

Ziraat Türkiye Kupası'nda kendi evinde Fenerbahçe ile karşı karşıya gelinen müsabakaya futbolcuların "Çocuklar ölmesin maça da gelsin" yazılı pankart ile çıkması nedeniyle Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun (PFDK) 5 bin TL para cezası verdiği Amedspor As Başkanı Nurullah Edemen, oyuncularının pankartı çocukların özgürlüğü için açtığını ve bu cezanın da onun için verildiğini ifade etti. 

'TFF yanlı davranıyor'

Kendilerini bu pankart nedeniyle cezalandıran TFF'yi adil davranmakla suçlayan Edemen, TFF'nin " 'Çocuklar ölmesin maça gelsin' dediğimizde ideolojik propaganda oluyor. Ama başka bir maçta tribünde açılan pankart ideolojik olmuyor. Bunun adil olduğunu düşünmüyoruz. TFF yanlı davranıyor" dedi. 

Edemen, bugün İzmir'de ertelemeli olarak karşı karşıya geldikleri Bucaspor ile müsabakasının da "güvenlik" gerekçesiyle yine seyircisiz oynanmasına karar verilmesini de haksız bir uygulama olarak değerlendirdi ve bu kararın takipçisi olacaklarını söyledi.

Amedspor Futbol Şube Sorumlusu Servet Erol ise Fenerbahçe maçı öncesinde TFF'ye hangi pankartla çıkacaklarını bildirdiklerini, ancak yanıt alamadıklarını hatırlattı. 
Buna rağmen ceza verilme ihtimalini göze alarak maça bu pankartla çıktıklarını söyleyen Erol, "Bu insani bir durumdur. Biz bölgemizde yaşanan sorunları dile getirmek amacıyla pankart açtık. Biz Fenerbahçe maçında pankart açtık 'çocuklar ölmesin maça da gelsin' dediğimiz gün Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde Mahmut Bulak (16) isimli çocuk katledildi. Belki o çocuk maça gelseydi ölmeyecekti" dedi. 

Erol, PFDK kendilerini açılan bu pankart nedeniyle cezalandırırken, Eskişehir-Antalyaspor maçında tribünlere Cizre'de yaşanan bodrum vahşetine ithafen "Aşk Bodrumda yaşanıyor güzelim" pankartı asılabildiğine işaret etti. Erol, bu haksızlığa dönük tepkilerini ise şu sözlerle dile getirdi:

"Amedspor Barikat Taraftar Grubu'nun Başakşehirspor maçında tribünde 'Barikat burada dimdik ayakta' dedikleri için Sur'daki barikatları anlatıyorlar deyip 'ideolojik propaganda' cezası verildi.. Şimdi TFF o pankart için der ki; Tatil öncesi tatil bölgesinde yaz geliyor bodrum aşk güzeldir manasında açmışlardır. Bu TFF bunu kendilerince anlam yükler." 

'FIFA veya CAS'a başvuracağız'

PFDK tarafından verilen bütün cezaların hukuki takipçisi olacaklarını belirten Erol, Deniz Naki'ye verilen 12 maç cezasının kaldırılmasını istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.