'Ambulansa ben koydum, gözleri vardı'

'Ambulansa ben koydum, gözleri vardı'

Şırnak’in Cizre ilçesinde oğlunun öldürüldükten sonra gözlerinin oyulduğu iddiasıyla Türkiye İnsan Hakları Vakfı’na (TİHV) işkence başvurusunda bulunan baba, davasından vazgeçmeyeceğini söyledi.

Burcu Karakaş'ın Diken Com. Tr.2de yer alan haberine göre, TİHV, sokağa çıkma yasağı ve operasyonlarının sürdüğü Cizre’de geçtiğimiz aylarda yaklaşık 50 ölüm ve yaralanma dosyası incelemiş, bir babanın oğlunun gözlerinin oyulduğuna dair bir başvurusu olduğu ortaya çıkmıştı.

sait dİşkenceyle öldürüldüğü savunulan gencin geçen eylül ayında boğazına isabet eden kurşunla hayatını kaybeden Sait Çağdavul olduğu ortaya çıktı. 19 yaşındaki genç, Cizre’de uygulanan sokağa çıkma yasakları sırasında Nur mahallesinde boyun bölgesine saplanan kurşun nedeniyle kan kaybından yaşamını yitirmişti. Bir süre cami avlusunda bekletilen gencin cansız bedeni bir süre sonra Şırnak Devlet Hastanesi’ne kaldırılmıştı.

Diken’e konuşan baba Abdullah Çağdavul, oğlunu ambulansa kendi elleriyle koyduğunu ve o sırada gözlerinin sağlam olduğunu söyleyerek, “Gözlerini çıkarmışlardı. İki gözünü de çıkarmışlardı. Ben oğlumu görmeye tek başıma gitti, başka kimse gelmedi. Yalnızca avukat vardı yanımda. Annesi de görmedi. Cami avlusunda gözleri vardı. Ambulansa oğlumu avludan ben kendim teslim ettim. Gözleri vardı. Savcıya onu gördüğümde söyledim. ‘Benim çocuğun gözlerini çıkarmışlar. Bu otopsi raporunun işi değildir‘ dedim. Savcı, ‘Bilmiyorum‘ dedi. Hastaneye de söyledim” dedi.

Adalet mücadelesi vereceklerini ve işkence başvurusunun peşini bırakmayacaklarını vurgulayan Çağdavul, “Bizi ne zaman mahkemeye çağırırlar, bilmiyorum. Daha çağırmamışlar. Biz dedik sonuna kadar şikayetçiyiz. Sonuna kadar davacıyız. Adalet yerini bulmalı. Hiçbir zaman şikayetimizden vazgeçmeyeceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.