Alper ailesinin yürek burkan dramı

Alper ailesinin yürek burkan dramı

10 yıl önce köyünü terk edip Hakkari’ye yerleşen Alper ailesinin yaşam mücadelesi yürek yakıyor. 3 ferdi hastalıkla boğuşan 7 kişilik aile yıkık dökük ve rutubetli evde yaşam mücadelesi veriyor.

ZEKİ DARA / YÜKSEKOVA HABER 

HAKKARİ - Hakkari’nin Bulak Mahallesi’nde oturan 7 kişilik Alper ailesinin 3 ferdi hastalıkla boğuşuyor. 3 odalı ve büyük oranda tahrip olan toprak evde, yaşam savaşı veren Alper ailesinin içler acısı durumu yürek burkuyor. Rutubetli ve barakayı andıran evin duvarları her an yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan aile yadım eli bekliyor.

İçinde bulunduğu durumu gözyaşları arasında anlatan 55 yaşındaki Fatma Alper, eşinin 4 yıl önce kendilerini terk ettiğini ve bu yüzden ortada kaldıklarını söyledi.

1-20160518101914.jpg

Alper, “Eşimin bizi terk etmesi ile birlikte 7 çocukla ortada kaldım. Hiçbir geçim kaynağımız yok. Büyük oğlum 10 yaşından bu yana bize bakıyor. Ancak 4 aydır oğlum kalp rahatsızlığı ortaya çıktı. Kalbi he geçen gün büyüyor. Tedavi için Ankara’ya gitmesi gerekiyor. Ancak maddi imkansızlıklar nedeniyle gidemiyor. Sağlık durumu gittikçe kötüye gidiyor.

Yaşadığımız ev kiralık her tarafı dökülmüş ve çok eski bir evdir. En ufak bir yağışlı havada ev damlıyor. Bütün odalarımız rutubetli. Kendim de yaşlıyım hatayım. Yetkililerin ve hayırseverlerin bize yadım etmelerini bekliyoruz.” şeklinde dert yandı.

i-3-454.jpg

Hamallık yaparak evin geçimini sağladığını anlatan 26 yaşındaki kalp hastası Ziya Alper ise 10 yıldır hiç kimseye muhtaç olmadan ailesinin geçimini sağladığını söyledi.

Alper, “Ancak 4 ay önce kalp rahatsızlığım baladı. Doktora gittim. Bana kalbimin büyüğünü ve bundan sonra ağır işler yapmamam gerektiğini söyledi. Beni Ankara’ya sevk etti. Yarın Ankara’ya gitmem gerekir. Ancak imkanım yok ailemin geçimini sağlayamıyorum. İki aydır 200 TL olan kiramı ödeyemiyorum. Hastalanmamla birlikte evin işlerini küçük kardeşim yapıyor. Annem hasta oğlum hasta ben de hatayım. Çok zor durumdayız. Yardım eli bekliyoruz.”

2-826.jpg

Aile ferlerinden 2 çocuk annesi Gülcan Alper, 3 aylık bebeğim ile rutubetli evde yaşamaya çalıştığını belirterek, “Eşim kalp hastası evde çalışacak kimse yok. 3 yaşındaki oğlum Muhammed de böbrek hastası. Bebeğime süt alamıyorum. 3 aylık kızımın da bu rutubetli evde hastalık kapmasından endişe ediyorum. Bize yadım yapılmasını istiyorum” diye konuştu.

i-4-185.jpgi-5-078.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.