Almanya'dan Irak'a askeri destek sözü

Almanya'dan Irak'a askeri destek sözü

Almanya Savunma Bakanı Ursula von der Leyen, Irak'a IŞİD'le mücadelede askeri desteği artırma sözü verdi.

Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, resmi temaslarda bulunmak üzere ülkeyi ziyaret eden Leyen, Genelkurmay Başkanı Osman el-Ganimi, Cumhurbaşkanı Fuad Masum, Meclis Başkanı Selim el Cuburi ve bakanlıkta bazı yetkili isimlerle bir araya geldi.

Ganimi ile görüşen Leyen, ülkesinin, IŞİD'le mücadelesinde 'silahlanma, tatbikat ve donanma' alanında Irak'a askeri desteği artırmaya hazır olduğunu, terörle mücadele, askeri tıp, askeri mühendislik ve patlayıcı maddelerle mücadele meselelerinde de ülkeye desteğini sürdüreceğini belirtti.

'PEŞMERGE VE DİĞER IRAK GÜÇLERİ CEPHE GERİSİNDE EĞİTİLECEK'

IŞİD'e karşı mücadelede Peşmerge güçlerini eğiten Almanya, Erbil yakınlarındaki eğitim kampının dışına çıkacak. Alman ordusunun Peşmerge güçlerini cephe gerisinde de eğitmeye başlayacağı kaydedildi. Bugün Erbil yakınlarındaki kampta Kürt güçlerine eğitim veren 140 dolayındaki Alman askerlerini ziyaret edecek olan Savunma Bakanı Leyen, Peşmerge ve diğer Irak güçlerinin cephe gerisinde de eğitileceğini söyledi.

'ORTAK HEDEFİMİZ PEŞMERGE'Yİ MÜMKÜN OLDUĞUNCA İYİ EĞİTMEK'

Alman basınına yansıyan bilgilere göre, Bakan von der Leyen bu kararın daha verimli olma ve zaman kazanma amacıyla alındığını söyledi. "Bizim ortak hedefimiz Peşmerge'yi mümkün olduğunca iyi eğitmek" diyen von der Leyen, Peşmerge ve Iraklı güçlerin önünde IŞİD'i Musul'dan atmak gibi büyük bir görev olduğunu kaydetti. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.