Almanya'dan Erdoğan'a ret: İzin verilmedi

Almanya'dan Erdoğan'a ret: İzin verilmedi

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Köln'de düzenlenecek darbe karşıtı yürüyüşe video bağlantısı ile katılamayacak. İlgili başvuru Federal Anayasa Mahkemesi'nce reddedilirken, mitingde görev alacak polis sayısı da artırıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Köln'de yaklaşık 30 bin kişinin katılımıyla düzenlenecek darbe karşıtı gösterilere canlı video bağlantısı ile katılamayacak. Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) öncülüğünde planlanan "Darbeye Karşı Demokrasi Mitingi" çerçevesinde yapılması düşünülen ve Erdoğan'ın dev ekranlardan halka seslenebilmesine ilişkin başvuru cumartesi akşamı Federal Anayasa Mahkemesi'nce reddedildi.

Öncesinde Münster'deki Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti Yüksek İdare Mahkemesi de dev ekran aracılığıyla siyasilerin canlı bağlantıyla katılımcılara seslenmesini yasaklamıştı. Yasağa gerekçe olarak Köln Emniyeti'nin güvenlik çekinceleri gösterilmiş ve farklı karşıt grupların katılacağı gösteride dev ekrandan canlı bağlantı ile grupların tansiyonun yükselme olasılığının artacağı belirtilmişti.

Münster Yüksek İdare Mahkemesi, “Yabancı hükümet mensupları ya da devlet başkanlarının açıklamalarının canlı olarak kitlelere aktarımının gösteri ve toplanma özgürlüğünün güvenceleri altında bulunmadığını” vurgulamıştı.

Ancak yapılan açıklamada gösteriye bizzat katılan kişilerin konuşmalarına dev ekrandan yansıtılmasına izin verildiği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum