Almanya: Rusya ve ABD'nin ateşkes planı Suriye için yeni bir fırsat

Almanya: Rusya ve ABD'nin ateşkes planı Suriye için yeni bir fırsat

Almanya Dışişleri Bakanı Frank-Walter Steinmeier, Rusya ve ABD'nin Suriye'de yaptıkları yeni anlaşmayı siyasi sürecin yeniden başlaması için bir fırsat olarak gördüğünü belirtti.

Cenevre'de dün buluşan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve ABD’li mevkidaşı John Kerry, Suriye’de pazartesi gününden itibaren uygulanması planlanan ateşkes planı üzerinde anlaşma sağlandığını açıklamıştı.

Sputnik'in haberine göre, anlaşmayı değerlendiren Steinmeier, artık her şeyin anlaşmayı hızlı şekilde uygulanmasına bağlı olduğunu kaydetti. Suriye ve bölgedeki çatışmanın taraflarını anlaşmaya bağlı kalmaya ve pazartesiden itibaren çatışmalara son vermeye çağıran Steinmeier, "Eğer ulusal boyutta bir ateşkes sağlanırsa, ihtiyaç sahibi yüzlerce kişiye insani yardım ulaştırılması konusunda yeni ve gerçek bir şans doğacak. Bu da, Cenevre'de BM himayesindeki Suriye müzakerelerinin yeniden başlaması için bir fırsat sunacak" dedi.

İNGİLTERE: MEMNUNİYETLE KARŞILADIK

İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson da, ABD ile Rusya'nın Suriye konusunda vardığı anlaşmayı memnuniyetle karşıladıklarını açıkladı. Yazılı bir açıklama yayımlayan Johnson, "ABD ile Rusya’nın Suriye’de çatışmaların sonlandırılmasını ve insani erişimi yeniden tesise yönelik anlaşmasını memnuniyetle karşılıyorum" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.