Almanya: IŞİD, Münih'te saldırı düzenleyebilirdi

Almanya: IŞİD, Münih'te saldırı düzenleyebilirdi

Almanya'nın Münih kentinde, emniyet yetkilileri dün yılbaşı kutlamaları öncesi kentte iki tren istasyonun kapatılması kararını savundu.

Yetkililer, IŞİD'in intihar saldırısı düzenleyebileceği yolunda istihbarat aldıklarını söyledi.

Yapılan açıklamaya göre, Fransız istihbarat servisinden gelen bilgi, 5-7 kişiden oluşan bir IŞİD hücresinin kentte yılbaşı kutlamaları sırasında saldırı düzenleyebileceğine yönelikti.

Alman polisi, muhtemel saldırganların yerlerinin bilinmediğini, artık kentte herhangi bir somut tehdidin olmadığını açıkladı.

Merkez tran garı ile Pasing istasyonu yeniden açılsa da, halka dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.

Münih'de saldırı düzenlemeyi planlayanların, Irak ya da Suriye vatandaşı oldukları sanılıyor.

Almanya'da son gelişmeler sonrası, Münih'in yanı sıra Bavyera eyaletinin başka bazı kentlerine de takviye polis gönderildi.

Yoğun önlemler altında kutlamalar

Özellikle IŞİD'in 13 Kasım'da 130 kişinin ölümüyle sonuçlanan Paris saldırıları nedeniyle Avrupa'da Londra dahil birçok kentte yeni yıl kutlamaları sırasında olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

Belçika'nın başkenti Brüksel'de, güvenlik alarmı nedeniyle resmi kutlamalar iptal edildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te de geleneksel havai fişek gösterisi nedeniyle kutlamalar iptal edilirken, ülke çapında dün gece 100 binden fazla polis görev yaptı.

Rusya'nın başkenti Moskova'da da polis ilk kez yeni yıl kutlamalarının en önemli adresi Kızıl Meydanı yılbaşı gecesi halka kapattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.