Almanya Ekonomi Bakanı İran'da

Almanya Ekonomi Bakanı İran'da

İran'ı ziyaret etmekte olan Almanya Ekonomi Bakanı Gabriel, Tahran yönetiminden Suriye krizinin çözümüne katkıda bulunmasını istedi. Bakan ikili ekonomik ilişkilerin geliştirilmesini arzuladıklarını vurguladı.

Resmi ziyaret amacıyla İran'a giden Almanya Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel, İran yönetimine Suriye barış sürecini desteklemesi için çağrıda bulundu. Gabriel, ‘Suriye'deki tarafları kanlı çatışmalara son vermeye ikna edebilmek için ortak girişimde bulunulması gerektiğini söyledi. Rusya gibi İran'ın da Şam rejimini desteklediğini hatırlatan Almanya Ekonomi Bakanı, bölge halkının çektiği acıya bir an önce son verilmesi gerektiğini belirtti ve, "Dünyanın büyük kültür merkezlerinden biri olan İran'ın sorumluluk bilincine seslenmek zorundayız. İran'ın Suudi Arabistan, Rusya ve ABD ile birlikte barış görüşmelerine katılmasından memnunuz. Uluslararası toplum bütün taraflardan bu savaşın sona erdirilmesini beklemektedir” dedi.

Tahran'daki ikili ekonomik forumun açılışını yapan Ekonomi Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel Alman şirketlerinin İran'daki angajmanını arttırmaya hazır olduğunu ve mesleki eğitim alanında da İran ile işbirliği yapmayı arzuladıklarını dile getirdi. İran'a uygulanan yaptırımların ve yabancı sermaye yatırımları önündeki engellerin kaldırılması için ABD yönetimi nezdinde girişimde bulunacaklarını söyleyen Gabriel yabancı şirketlerin İran'daki iş bağlantılarının hukuki çerçeveye oturtulması gerektiğini dile getirdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.