Almanya: Dündar ve Gül kararını büyük endişeyle karşıladık

Almanya: Dündar ve Gül kararını büyük endişeyle karşıladık

Gazeteci Can Dündar ve Erdem Gül’e verilen hapis cezalarına Almanya’dan tepki geldi. Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Frank-Walter Steinmeier, “Verilen hükmü büyük bir endişeyle karşıladık” dedi.

Almanya, MİT TIR’ları haberi nedeniyle haklarında hapis cezası verilen gazeteciler Erdem Gül ve Can Dündar ile ilgili açıklama yaptı.

Açıklama, Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Frank-Walter Steinmeier’den geldi.

Sözcü, “Her iki gazeteci hakkındaki dava; yargının bağımsızlığı, basın ve ifade özgürlüğünün olup olmadığını ölçen bir turnusol testidir. O nedenle verilen hükmü büyük bir endişeyle karşıladık” dedi.

Deutsche Welle Türkçe’nin aktardığına göre; Steinmeier açıklamasında, “Federal Alman hükümeti, hukuk devleti ilkesi, basın ve ifade özgürlüğünü her zaman vurguyla savunmuştur. Bundan sonraki gelişmeyi büyük bir dikkatle izleyeceğiz. Dava sürecinin izlenmesinin ilk duruşmadan itibaren imkansız hale gelmesi derin üzüntü yaratmıştır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.