Aliyev: 'Ermenilere gerekli cevap verildi'

Aliyev: 'Ermenilere gerekli cevap verildi'

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Bakanlar Kurulun’nun açılış konuşmasında, “Bu ayın başında cephe hattında çıkan çatışmalarda Ermenilere gerekli cevap verildi ve askeri mevzilerimiz daha da güçlendi” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in başkanlığında Bakanlar Kurulu toplandı. 

Aliyev, oturumun açılış konuşmasında “Bu ayın başında cephe hattında çıkan çatışmalarda Ermenilere gerekli cevap verildi ve askeri mevzilerimiz daha da güçlendi. Hiçbir zaman Azerbaycan toprağında ikinci Ermeni devleti oluşturulmasına izin vermeyeceğiz. Kanlı çatışmalarından sonra uluslararası kamuoyu rahatsızlığını ifade etti. AGİT Minsk Grubu, AGİT Minsk Grubu Eş başkanı olan ülkeler barış görüşmelerine devam edilmesine ve sorunun barışçıl yollarla çözülmesinden yana. Biz de bunu istiyoruz. Defalarca bu sorunun barışçıl, siyasi yolla çözülmesi gerektiğini söyledik. Bugün de görüşmeler sürecini destekliyoruz ve umuyoruz ki, bu görüşmeler bir sonuca varacaktır. Çözüm aslında çok basit. Ermeniler işgal edilmiş topraklardan çıkmalı, Azerbaycan vatandaşları kendi topraklarına dönmelidir. Ondan sonra bölge barış ve güven içinde olur" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.