'Ali Karagöz nerede?'

'Ali Karagöz nerede?'

Cizre'de oturma eylemi yapan Dayikên Şemiyê, 1992 yılında gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Ali Karagöz'ün akıbetini sordu.

ŞIRNAK - Dayikên Şemiyê (Cumartesi Anneleri), Cizre Lisesi önündeki oturma eyleminde, 1990'lı yıllarda kaybedilen ve faili meçhul cinayetlere kurban gidenlerin fotoğraflarını taşıdı. 1992 yılında gözaltına alındıktan sonra kaybedilen Ali Karagöz'ün hikâyesini anlatan eşi Ayşe Karagöz, eşinin Cemal Binbaşı olarak bilinen Cemal Temizöz talimatı ile Kamil Atak'ın kardeşi Kukel Atak ve adamları tarafından evinden alındığını belirtti.

Aynı gün İskan Aslan'ın da gözaltına alındığını dile getiren Karagöz, ikisinin ellerini birbirine bağlayarak Kukel Atak'ın bodrumuna koyulduklarını ve bir daha kendilerinden haber alınamadığını söyledi.

"Devlet kendi vatandaşına bunu yapar mı" diye soran Karagöz "Varsa bir suçu adalete teslim etmeleri gerekirken infaz edilip kaybediyorlar biz cenazelerimizi istiyoruz. Biz faillerin bir an önce cezalandırmasını istiyoruz. Ben kadın halimle Kamil Atak'ın evine gittim, kucağımda 5 aylık bebeğimle, beni ölümle tehdit etti, hatta orada bana silah çekti, beni de öldüreceklerdi" şeklinde konuştu. Altı çocuğu olduğunu söyleyen Ayşe Karagöz, bu süreçte çok mağdur olduklarını, başkalarının yardımıyla ayakta kaldıklarını dile getirdi. Karagöz, "Benim neslim devam ettikçe bunun mücadelesini vereceğiz" dedi. Karagöz'ün hikâyesinin ardından 2 dakikalık oturma eylemi yapan Dayikên Şemiyê, eylemlerine son verdi. DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.