Ali İsmail Korkmaz davası: 3 sanık tahliye edildi

Ali İsmail Korkmaz davası: 3 sanık tahliye edildi

Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesine ilişkin dava, Yargıtay’ın kararı bozmasının ardından bugün Kayseri’de görüldü. Mahkeme kararını yinelerken, sanıklar arasındaki 3 fırıncı tahliye edildi. Yargıtay, kararı esastan inceleyecek.

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de Ali İsmail Korkmaz’ın dövülerek öldürülmesine ilişkin dava bugün yeniden görüldü.

Kayseri’de yapılan duruşmaya, Ali İsmail Korkmaz’ın ailesinin yanısıra, önceki duruşmalara katılmayan sanık polis Mevlüt Saldoğan da getirildi.

Tüm sanıklar ve avukatları, bozma kararına uyulmasını talep etti. Mahkeme, Yargıtay’ın kararına uyulmasına ve tüm sanıklara ek savunma hakkı verilmesine karar verdi.

Mevlüt Saldoğan’ın avukatı Mutlu Karayılan “Bu davanın mağduru, faili belli değildir. Dövülen Ali İsmail Korkmaz, döven de bu polisler değildir” dedi.

Karayılan, Ali İsmail Korkmaz’ın ölüm nedeninin dayak değil kullandığı ilaçlar olduğunu öne sürdü. Korkmaz ailesinin beyanlara tepki göstermesi üzere ailenin salondan çıkarılması talebinde bulundu.

Karayılan “Gezi olaylarının toplumda yarattığı korku, hiddet dikkate alınarak Mevlüt Saldoğan’a haksız tahrik uygulansın” dedi.

Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve babası Şahap Korkmaz ile Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, avukatın sözleri üzerine mahkemeyi terk etti.

“Tek suçum yasadışı eylem yapan kişiyi kovalamak”

Eski ifadesini tekrarlayan sanık polis Yalçın Akbulut da, “Dövülen şahıs daha uzun boyluydu. Ali İsmail Korkmaz eşya taşırken düştü” dedi.

Mahkum olmasını ‘paralel yapı’ ve DHKP-C ile ilişkilendirerek savunma yapan Akbulut, gerekirse Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne gideceğini söyledi.

Yalçın Akdoğan’ın avukatı Erdinç Oktay ise, “Müvekkilime verilen görev sokağa gireni uzaklaştırmaktır. Görevini yapmıştır” dedi.

Fırıncılara tahliye

Mahkeme, verilen aranın ardından kararını açıkladı.

21 Ocak 2015’teki cezalarını tekrarlayan mahkeme; polisler Mevlüt Saldoğan ve Yalçın Akbulut’un tutukluluğunun devamına karar verdi.

Öte yandan İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever adlı esnaflar, 33 aydır tutuklu bulundukları ve cezanın büyük kısmını yattıkları için tahliye edildi.

Yargıtay, kararı esastan inceleyecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.