Alevler Bodrum’u sardı

Alevler Bodrum’u sardı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde bulunan çöplük alanında çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle Gündoğan, Küçükbükü ve Göltürkbükü tepelerini sardı.

Akşam saatlerinde başlayan yangın bir anda makilik ve ormanlık alana yayıldı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine, Bodrum ve Milas Orman İşletme Birimleri ile Bodrum İtfaiyesinden çok sayıda ekip bölgeye sevk edildi.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen alevlere itfaiye ekipleri güçlükle müdahale etti. Bazı itfaiye erleri dumandan zehirlendi. Dumana maruz kalan itfaiye erleri, bölgede bekleyen 112 ekipleri tarafından müdahale edildi. Ambulansta oksijen verilen itfaiye erleri kendilerine gelir gelmez yeniden yangına müdahaleye gitti.

Yaklaşık 4 saat sonra kontrol altına alınan yangın sonrasında ise bilanço ağır oldu. Yangın sonrasından 30 hektarlık makilik ve ormanlık alan küle döndü öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.