Alevilerin dramı beyaz perdede

Alevilerin dramı beyaz perdede

Çorum katliamından sonra İstanbul'a göç eden bir alevi ailenin hikayesinden yola çıkarak sıradan insanların yaşadığı, kimlik çatışmalarının yol açtığı trajedi "Saklı Hayatlar" filmiyle beyaz perdeye taşınıyor.

Türkiye'de ötekileştirilen ayrımcılığa maruz bırakılan Kürtlerden sonra Alevilerin de maruz kaldığı toplumsal baskı ve önyargılar Yeşilçam senaryolarına taşındı. Türkiye'nin tüm saklı hayatlarını örnekleyen, Alevi kimliğinin dramı ve Sünni çoğunluğunun da trajedisini beyaz perdeye taşıyan "Saklı Hayatlar" filmi Alevi toplumunun yaşamak zorunda bırakıldığı ötekileştirmeyi ve ayrımcılığı konu ediniyor. Yönetmeni ve senaristliğini Ahmet Haluk Ünal'ın yaptığı film aynı zamanda Kültür Bakanlığı Fonu'ndan destek alıyor.

'Çorum katliamından sonra alevi bir ailenin yaşadığı dram anlatılıyor'

Yönetmen Ahmet Haluk Ünal'ın ilk uzun metrajlı filmi olan Saklı Hayatlar, 1980'de Çorum katliamı sonucu İstanbul'a göç eden bir Alevi ailenin hikâyesinden yola çıkarak sıradan insanların yaşadığı kimlik çatışmalarının yol açtığı gerçek bir trajediyi anlatıyor. Ünal Saklı Hayatlar'ı şöyle özetliyor: "Uzun yıllardır bu topraklarda yaşatılan ama şimdiye kadar sinemada yeterince konu edilmemiş bir ayrımcılıktan yola çıkıyoruz. Gündelik ve ulvi hayatın, aşkın ve evlat sevgisinin kesiştiği noktada, kimliksel önyargılar yumağının yol açtığı trajediyi görselleştirmeyi hedefliyoruz"

'Mart 2011'de vizyona girecek'

Yapım şirketi Dramaİstanbul Film Atölyesi'nin de ayrıca ilk filmi olan "Saklı Hayatlar" filminin yapımcılığını Serpil Güler, görüntü yönetmeni "Sis ve Gece " ve " Beynelmilel" filmleri ile Altın Koza Film Festivali'nde iki ödül kazanan Gökhan Atılmış, müziklerini müzisyen Cem Yıldız, filmin iletişim danışmanlığını pointistanbul, fotoğraf danışmanlığını ise Galata Fotoğrafhanesi, Yücel Tunca ve Özcan Yurdalan üstlendi. Afişini ise reklam sektörünün tanınmış art direktörlerinden Barış Sarhan yaptı. Mart 2011'de vizyona girmesi planlanan filmin dağıtımını ise Tiglon dağıtım yapacak. Çekimleri bugün başlayan filmde Ceren Hindistan, Yusuf Akgün, Lâçin Ceylan, Zerrin Sümer, Ahmet Mümtaz Taylan gibi seyircinin iyi tanıdığı oyuncular yer alıyor.  DİHA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.