Alevilerden suç duyurusu

Alevilerden suç duyurusu

Alevi kurumları, Diyanet İşleri Başkanı Görmez’in, “Cemevleri kırmızı çizgimizdir” açıklamaları hakkında suç duyusunda bulundu.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Merkezi (ABF), Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi (AKD), Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Merkezi (PSAKD) ve Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Merkezi (HBVAKV), Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez’in “Cemevleri kırmızı çizgimizdir” şeklindeki açıklamalarına ilişkin suç duyurusunda bulundu.

Alevi örgütleri Ankara Adliyesi önünde yaptığı açıklamada, ABF Genel Başkanı Baki Düzgün, bütün ibadet yerlerini kutsalları olarak kabul ettiklerini ve cemevlerinin de kendilerinin ibadethaneleri olduğunu belirterek, “Ortadoğu’da aynı dinin temsilcileri yıllardır savaş halindeyken, Doğu ve Güneydoğu’da aylardır devam eden bir savaş ortamı var ve masum sivil halklar evlerinde katledilmekteyken ağzını mühürleyen Diyanet, söz konusu Aleviler olunca fetva vermekten geri kalmamaktadır” diye konuştu.

Düzgün şöyle devam etti:

“Görmez, siyaseti bırakmalı ve asıl görevini yapmalı. Bir din temsilcisi olarak bırakın inançlara şekil vermeyi, bu topluma sevgiyi ve hoşgörüyü öğretmeye çalışın. Yıllardır bizler birleştirici ve bütünleştirici olmaya çalışırken, sizler bölücü ve ayrıştırıcı oluyorsunuz. Alevi-Sünni evliliğine ‘Müslüman olmayanla evlenilmez’ diyerek bu evliliğe karşı çıkıyorsunuz ya, Anadolu’ya gidin ‘Annen Alevi, babam Sünni’ veya ‘Annem Sünni, babam Alevi’ diyen çocukları çok göreceksiniz.”

Açıklamanın ardından Alevi örgüt temsilcileri Görmez hakkında suç duyurusunda bulundu.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.