Ala: Saldırı seyir halindeki bomba yüklü araçla yapıldı

Ala: Saldırı seyir halindeki bomba yüklü araçla yapıldı

İçişleri Bakanı Efkan Ala, saldırının seyir halinde olan bomba yüklü bir araçla gerçekleştirildiğini belirtirken, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da yaşamını yitirenlerden en az ikisinin patlamayı gerçekleştirenlerin olduğunu söyledi.

Ankara Kızılay'da meydana gelen patlamanın ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığındaki güvenlik toplantısı, Başbakanlık Resmi Konutu'nda yapıldı. Toplantı sonrası Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu açıklama yaptı. İlk olarak konuşan Ala, ciddi bulgu ve emarelere ulaşıldığını belirterek, soruşturma tamamlanınca patlamanın kim tarafından yapıldığını açıklayacaklarını söyledi. Ala, saldırının seyir halinde olan bomba yüklü bir araçla gerçekleştirildiğini ifade etti. 

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da, 125 yaralının çeşitli hastanelerde tedavilerinin devam ettiğini belirterek, bu yaralılardan 19’unun durumunun ciddi olduğunu, 7'sinin ameliyata alındığını ve diğer yaralıların ise taburcu edilecek durumda olduğunu aktardı. 

30 hastanede 4 kişinin yaşamını yitirdiğini söyleyen Müezzinoğlu, ölenlerden en az ikisinin saldırıyı gerçekleştirenlerin olduğunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.